Amanda Kantzy skadad

Fredag 16 oktober 2020

Foto: Martin Tibblin
Foto: Martin Tibblin

I matchen mot Wetterbygden skadade Södertälje Basketbollklubbs damlags Amanda Kantzy handen. Efter röntgen visade det sig att handen var bruten och hon har nu opererats.

 

I onsdags opererade Amanda Kantzy handen för den skada hon ådrog sig i matchen mot Wetterbygden i hemmapremiären i SBL dam. Operationen var lyckad och nu väntar först  fyra veckor med gips och därefter 2-6 veckor med rehab innan hon kan vara redo för spel igen.

 

– Väldigt tråkigt att vi tappar en sån kompetent och viktig spelare. Amanda har börjar säsongen riktigt bra och är väldigt viktig för oss. Glädjande är dock att vi så snabbt kunde få till operation och att den gick bra. Amanda är väldigt målinriktad så jag är övertygad att hon snart är tillbaka igen, säger Joakim Lantto, head coach SBBK dam.

 

Operationen genomfördes på Södertälje sjukhus men genom hela processen har SBBKs medicinska team varit rådgivande under ledning av lagläkaren Olle Lindström, som även är specialist i idrottsortopedi.


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Damerna föll tungt i Luleå

  Skrivet 2020-10-17

  SBBK utan Shawnte Goff och Amanda Kantzy kunde inte stå emot Luleå på bortaplan. Luleå vann med 100-72.

  Läs mer
 • Inför: Luleå Basket - SBBK dam

  Skrivet 2020-10-16

  Under lördagen tar sig SBBKs damlag till Luleå för att möta Luleå Basket i Luleå Energi Arena med uppkast 18.00. Men SBBK kommer få klara sig utan två av nyckelspelarna ...

  Läs mer
 • Hemmavinst efter dramatisk avslutning

  Skrivet 2020-10-11

  Matchen mellan SBBK och Wetterbygden Sparks var jämn och avgjordes först i slutsekunderna av Shawnté Goff som satte slutresultatet till 74-72. Poängbäst blev Keri Jewett-Giles med 25 och i SBBK ...

  Läs mer
SBBK Damlaget