Det är nära nu

Onsdag 17 april 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Vinsten i Täljehallen senast, 86-70, innebär att Kings nu på långfredag kan säkra en plats i SM-finalen. Men lita på att Jämtland kommer att göra allt och lite till för att sätta stopp. 

- Jämtland är ett bra lag med bra spelare och en bra coach. Med deras hemmapublik kommer det att bli en riktigt tuff match på fredag. De kommer att vara redo och de kommer att köra allting, säger kingscoachen Ludwig Degernäs.

Så skrev också Jämtlands coach Torbjörn Gehrke på klubbens sajt, efter den senaste förlusten.

"Det ENDA det handlar om nu är att vinna EN match och framför allt att inte förstöra helhetsintrycket av en annars bra säsong för klubben genom att bli svepta med 0-4 på hemmaplan - det får inte hända, kosta vad det kosta vill. Vi har valt ett sätt att spela vi tror genererar både segrar och publik och nu måste vi vi spela för vår publik och vår egen heder på fredag."

Ludwig Degernäs inför SM-semi 4:

- Det är förstås skönt att ha 3-0 i matchserien, men vi måste behålla koncentrationen. Vi ska fortsätta kontrollera matchbilden, som vi gjort i de tidigare matcherna och vi ska tro på vårt försvarsspel. Om man håller ett lag på 70 poäng har man god chans att vinna. Lagförsvaret behöver klicka. 

86-73, 100-91 och 86-70 - där har du Kings segersiffror i semifinalmatcherna mot Jämtland, så här långt.

Men faktum är ju att Kings även vann alla fyra matcherna i grundserien, så 7-0 är ställningen under den här säsongen. Kan det verkligen vara möjligt att slå ett så bra lag som Jämtland åtta gånger i rad ?

På långfredagskvällen kommer beskedet, matchstart 20.04.

 

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings