Förändrat Uppsala på besök

Fredag 10 februari 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Efter Södertälje Kings och Uppsala Baskets första och hittills enda möte för säsongen i början av december lämnade Kings Fyrishov med en seger i bagaget. Inför returmötet imorgon är situationen dock en annan för Uppsala, som har fått ordentlig förstärkning i laguppställningen sedan dess i form av Anton Gaddefors, Carl Engström och Oluoma Nnamaka.

Gaddefors är äntligen tillbaka efter sina envisa skadeproblem vilket innebär att Uppsala är en värdefull resurs rikare. Engström inledde säsongen i Spanien och hade därefter en tryout i Litauen, men återvände sedan till Sverige där han anslöt till Uppsala i början av januari. 38-årige Nnamaka är egentligen pensionerad från basketen sedan 2015, men har valt att komma tillbaka för att hjälpa laget och klubben i den tuffa situation som råder. Anmärkningsvärt är att Nnamakas inhopp i laget är helt fri från ekonomisk ersättning.

– Uppsala är ett lag som jag tycker om att se spela, inte bara när jag gör scoutingförberedelser när mitt lag ska möta dem, de spelar smart och organiserad basket. Med Carl, Nnamaka och Gaddefors har de kvalitet i laget, det kommer att bli en väldigt svår match imorgon. Vi måste spela 100% om vi ska vinna matchen imorgon, säger Vedran Bosnic inför mötet.

Uppsala har haft en turbulent säsong med ekonomiska problem och överhängande konkurshot, och i början av december bröt dessutom klubben kontraktet med centern Odin Lindell. Trots det har laget en konkurrenskraftig trupp som i och med de senaste tillskotten är att räkna med i kampen om plats 1-4.

Kings fortsätter att skörda viktiga segrar i Basketligan herr trots att spelschemat är hektiskt med anledning av antalet spelade matcher, som fortfarande är färre än de andra lagens. I tisdags var det återigen Umeå BSKT som stod för motståndet men som inte lyckades hålla ihop det och förlorade med 59-102 på hemmaplan. Det bekväma läget gav coach Bosnic möjlighet att rotera spelarna ordentligt och hela sju stycken kom upp i tvåsiffrigt, varav Darien Brothers blev poängbäst med 15 (3/4 trepoängare). Varken Thomas Massamba eller Lazar Radosavljevic spelade mot Umeå.

– Det är 50/50 om de spelar imorgon, vi bestämmer ikväll, säger Vedran Bosnic om Massambas och Lazars eventuella medverkan.

Utöver detta bjöd tisdagens omgång på ett par intressanta resultat: serieledaren BC Luleå förlorade överraskande mot jumbon Malbas som därmed tog säsongens andra vinst, och tvåan Norrköping Dolphins förlorade stort, med 59-83, i Östersund. Det gynnar trean Södertälje som har vunnit de sex senaste matcherna och imorgon har chans att öka på den sviten ytterligare.

Av: Lina Agnemar 

Relaterade nyheter

 • Ny vinst för SBBK mot Köping

  Skrivet 2021-01-22

  SBBK tog sin elfte raka vinst när Köping besegrades hemma i Täljehallen med 86-80, i en match som inför den sista quartern var jämn.

  Läs mer
 • Köping näst ut för SBBK

  Skrivet 2021-01-21

  Matcherna duggar tätt för SBBK:s herrlag. Under fredagskvällen har det blivit dags för veckans andra match när Köping gästar Täljehallen.

  Läs mer
 • Övertygande seger mot Borås och tionde raka

  Skrivet 2021-01-20

  SBBK fick sin revansch mot Borås Basket och vann övertygande med 97-73. Att Marek Klassen saknades var kännbart för Borås, som aldrig riktigt fick kontakt i matchen. Poängbäst blev Anton ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget