Förlust med mersmak för DamU

Måndag 3 april 2017

På lördagen var det hemmastarka Lobas som stod för motståndet. Lobas som vi för några veckor sedan slog på hemmaplan med 37 poäng kom ut som ett helt annat lag. Vi hade tyvärr svårt att hänga med och Lobas seglade ifrån redan från start. Vår kort rotation i kombination med vår klart mindre storlek gav Lobas stora fördelar under korgarna. Matchens stora spelare var Linnea Bou Faical som klev fram och gjorde sin bästa match i BEDS för säsongen med 18 poäng och 8 returer.

Poänggörare: Linnea 18 (8 ret), Gloria 12 (12 ret och 4 ass), Sabina 5, Tibelia 2 (6 ret), Sanna 2 (4 st) och Josephine 2 (5 ret)

På söndagen var det match mot Helsingborg. Helsingborg har det bästa försvaret i division 1. Ledda av den mycket duktiga Matilda Ågren är det alltid en tuff och hård kamp mot Helsingborg, framför allt på bortaplan. En förlust med 20-25 poäng hade inte varit något konstigt alls. Det var dock en helt annan energi och attityd som DamU visade upp på planen. Spelarna med erfarenhet tog ett större ansvar och våra rookisar klev fram på ett helt nytt sätt och visade ingen rädsla alls. Matchen var jämn rakt igenom och skillnaden var aldrig tvåsiffrig. Efter underläge med 10-16 i första periodvilan gör vi 13-6 och leder med 1 poäng. Helsingborg svarade med 9 raka innan vi kunde avsluta perioden starkt och gå till halvtidsvila med underläge 28-31. Från sidlinjen fick jag känslan av ett Helsinborg som trummade på för att köra över ynglingarna och ett DamU som vägrade släppa taget. Josephine Bäck Hurme hade en briljant första halvlek med 8 poäng och 6 returer. Tredje perioden förlurar vi med 13-17 men spelmässigt är det helt jämnt. 7 ner inför sista är en halvtung uppförsbacke, men likt Rocky i mötet mot Apollo reste sig tjejerna igen. Med sju minuter kvar av matchen leder Helsingborg med 53-44 när vi lägger i sista växeln. Helsingborg får inga lätta avslut och vi krigar om returerna under båda korgarna. Underläget krymper, sakt men säkert, och med 11 sekunder kvar har vi inkast från sidlinjen på främre planhalvan, med Helsingborgs ledning nere i 53-52. En fin decoy-screen och en bra back-pick ger oss ett ganska bra läge under korgen. Tyvärr ville bollen inte i och Helsingborg kunde spela ut de sista sekundrarna och vinna med en poäng.

Stor cred, trotts förlusten, till alla nio spelarna som under söndagsmatchen verkligen tog ett steg framåt. Inte minst till Emma som höll motståndarnas stjärna på 6 poäng.

Poänggörare: Sabina 11 (5 ret), Josephine 9 (8 ret), Sanna 8 (3 st), Gloria 5, Tibelia 5, Linnea 5, Emma 4, Wilma 4, Denise 1

Relaterade nyheter

 • Starkt skytte gav DamU vinst mot ligatrean

  Skrivet 2017-11-14

  Malbas damlag hade redan förra året en bra uppställning och till i år har de förstärkt. En insats på DamU innan matchstart hade nog gett bra odds.

  Läs mer
 • En kontrollerad insats gav DamU:s andra vinst

  Skrivet 2017-10-23

  Efter en något okontrollerad inledning, där det stod nio lika efter fem minuter, var DamU det bättre laget. Västerås bjöd upp till dans på ett mycket bra sätt men räckte ...

  Läs mer
 • Dålig start fällde DamU

  Skrivet 2017-10-15

  RIG Mark på bortaplan är alltid en jobbig match. Utöver resan i sig kommer alltid Marktjejerna ut på planen med massor av energi och självförtroende. Även om DamU sedan i ...

  Läs mer
SBBK Dam Utveckling