Kings vill ta fjärde raka mot Borås

Fredag 1 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Kings åker till Borås som serieledare och en seger på söndag kväll stärker chanserna att också vinna grundserien. 

Dags för spel igen alltså efter landslagsuppehållet och Kings har ju fått hålla igång utan Alexander Lindqvist och Adam Ramstedt, som båda var med i landslagstruppen. 

- Jag är glad att de är med i landslaget, det är ju ett bevis på att vi har bra spelare, men självklart ger det viss begränsning när de är borta. Vi har haft tid att förbereda oss och det ska bli kul med match igen. Vi möter ett bra Borås och de kommer garanterat att komma motiverade, säger coach Ludwig Degernäs.

Som du säkert har läst här på sajten, så har klubben blixvärvat Jonathan Person, som ersättare för Valter Lindström, som drabbats av en knäskada. Det var ju Valter som var poängbäst med 18, när Kings besegrade Borås med 93-75 i januari.

I de två senaste mötena har Kings hållit Borås på 75 och 76 poäng, ett Borås som annars snittat 96 poäng. Försvarsspelet blir viktigt nu också, enligt coach Degernäs.

- Vi behöver begränsa deras snabba spel och hindra enkla skott från trepoängslinjen. Det är hand i ansiktet som gäller.  

Både Marcus Tyus och Nimrod Hilliard IV har snittat 20 poäng, att jämföra med Auston Barnes som är Kings bäste och har 15,7. 

19.34 är starttiden på söndag kväll.  

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings