Ny chans att bygga vidare – mot Wetterbygden

Torsdag 7 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Fyra matcher återstår nu i grundserien för Kings, varav två hemma och två borta. Först ut är Wetterbygden Stars som gästar Täljehallen nu på lördag, en motståndare som Kings har besegrat i säsongens tidigare tre möten. Wetterbygden är placerat på sjätte plats i tabellen och delar samma poäng (24) som Nässjö Basket och har fyra poäng ned till sjuan Umeå Basket (20), som besegrade BC Luleå i tisdags. Serieledaren Kings studsade å sin sida tillbaka och vann mot Nässjö i tisdags efter den jobbiga förlusten mot Borås Basket dessförinnan – en viktig seger med tanke på hur jämnt det är i toppen.

 

– Bra reaktion från grabbarna i tisdags, jag ser fram emot matchen på lördag, om vi kan fortsätta bygga vidare på det jag tyckte att vi hade en del av under nässjömatchen. Den största skillnaden var att mot Borås var vi inte där fysiskt och mentalt, men i början av matchen mot Nässjö visade vi att vi var redo att spela och grabbarna ville verkligen revanschera sig, säger Kings head coach Ludde Degernäs och fortsätter om korsbandsskadade Valter Lindström och hans ersättare Jonathan Person:

 

– Det är ingen ursäkt för våran insats mot Borås i söndags, men det är självklart att det påverkar gruppen att en av våra kompisar och lagkamrater fick en sån tuff skada som Valter fick, vi tänker på honom och supportar honom. Jättekul att få in Jonte, han känner ju många av grabbarna sen tidigare. Alex är en av hans bästa vänner, Martin och Adam har han ju spelat med i landslaget och jag själv känner honom från U20-landslaget, så vi har bra koll på vad Jonte kan ge oss plan och även som en del i gruppen.

 

Egentligen är det svårt att på förhand säga hur de båda lagen står sig i förhållande till varandra av den enkla anledningen att laguppställningarna har varierat mellan matcherna, mycket beroende på skador. Nu senast förändringen Lindström/Person för Kings del. Och eftersom Carl Engströms korttidskontrakt gick ut vid årsskiftet tog Wetterbygden in Trinidad och Tobago-centern Kyle Rowley i hans ställe.

– Kyle Rowley är en bra spelare som ger dem en tyngd under korgarna och en väldig rutin. De är ett väldigt bra lag, välcoachat och följer sitt system. De har en stor bredd och är ett fysiskt lag med många stora spelare nära korgen. Så det gäller att vi kontrollerar returtagningen, att vi står upp med intensiteten och energin. Att vi utnyttjar våra styrkor som jag tycker är vårat snabba spel, specifikt när vi spelar bra defense och kan springa golvet – då är vi svårslagna. Det tror jag är en stor nyckel till matchen på lördag.

Han tycker att insatsen mot Nässjö var viktig, inte bara för tabellplaceringen utan även för energin och motivationen. Han nämner särskilt två personer som är centrala när det gäller att visa vägen med sin karaktär och erfarenhet:

Det är som Toni sa till mig. ”This is the time of the year, this is what you play for”. Men det är så det är, med Toni och exempelvis Martins rutin. Martin kom ut och satte tonen direkt och visade att okej, vi hade en dålig match och nu kommer jag bära oss och så vinner vi den här matchen. Såna där signaler från våra rutinerade spelare, från Toni och Martin är jätteviktigt och kommer bli avgörande, att vi alla som är rutinerade tar ansvar i slutet.

Matchen börjar 16.34 på lördag, direkt efter Telge Baskets match mot Alvik Basket. Båda matcherna kan ses till priset av en.

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

Södertälje Kings