Säsongpremiären framflyttad på grund av corona

Fredag 16 oktober 2020

På tisdag skulle SBBKs herrlag ha inlett SBL med att möta Nässjö på bortaplan. Efter flera fall av corona bland spelarna i Nässjö skjuts matchen fram.

 

Svenska Basketbollförbundet (SBBF) meddelade tidigare idag att SBBFs tävlingsutskott har beslutat ge bifall till den ansökan som Nässjö Basket skickat in om att få skjuta upp matchen mot Södertälje Basketbollklubb den 20/10.

 

SBBFs tävlingsutskott skriver följande i sitt beslut:

Under vecka 41 har flera spelare i Nässjö Basket insjuknat. 11 spelare har, efter test, konstaterats smittade av Covid-19. Detta innebär att, Nässjö Basket inte kommer att ha tillgång till tillräckligt antal spelare till matchen Nässjö Basket - SBBK den 20/10. Efter konsultation med smittskyddsläkare har TU därför beslutat att matchen Nässjö Basket - SBBK den 20/10 skjuts upp.

 

Det innebär att den inte blir någon säsongpremiär för Södertälje Basketbollklubbs herrlag kommande tisdag. Nästa match enligt spelschemat är mot Umeå fredag den 23/10. Det är dock oklart om den matchen kommer att spelas, eftersom även i Umeå har flera spelare testat positivt för corona.

 

SBBF skriver följande om fredagen match mot Umeå:

Tävlingsutskottet kommer den 20 oktober att begära in aktuell och kompletterande information från Umeå BSKT för att ta ett beslut kring huruvida den matchen blir uppskjuten eller inte.

 

>>> Läs besluten kring uppskjutna matcher i sin helhet.


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

SBBK Herrlaget