Seriefinal mot Dolphins

Måndag 11 mars 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Matcherna duggar tätt nu i slutskedet av SBL:s grundserie och redan i morgon tisdag tar sig Södertälje Kings an Norrköping Dolphins på hemmaplan, bara tre dagar efter vinsten mot Wetterbygden Stars. Tack vare den vinsten lade serieledaren Kings ytterligare två poäng (totalt 54) mellan sig och de efterföljande tre lagen som alla har 48 poäng var: tvåan Dolphins, trean Borås Basket och fyran BC Luleå, när tre matcher återstår av grundserien. Att Borås besegrade Norrköping med 85-83 i fredags är en annan bidragande faktor till läget i tabellen.

– Nu när Dolphins förlorade kliver vi ett steg mot att behålla den där första platsen som vi vill ha så att vi har hemmaplansfördel under hela slutspelet, förhoppningsvis ända till finalerna om vi tar oss dit, säger Jonathan Person och fortsätter om den kommande matchen:

– Sjukt tuff och viktig, de är välcoachade av Adnan och jag spelar mot min storebrorsa också så det är en match som jag kommer vara riktigt taggad till. Tar vi den så kommer vi spela med riktigt bra självförtroende resten av grundserien och slutspelet, det ska bli kul.

Trots vinsten i lördags var Kings insats inte perfekt, i synnerhet inte i inledningen. Den ledde till att head coach Ludde Degernäs tvingades till en tidig time out, för att förhindra att matchen utvecklade sig som den mot Borås senast. 

– Jag är väldigt glad över vinsten, men jag är inte nöjd med hur vi kommer ut, självklart. Låter dem göra 9-0 på oss så där enkelt, vi var inte redo att spela och det får inte hända. Ansvaret ska ligga på dem som startar matchen, så enkelt är det. Vi kan prata om små grejer – nej nej, det handlar om intensiteten och vi hade inte den i början. Jag tog en time out där och jag var inte glad, men grabbarna reagerade bra och satte mer press, för de vet ju att de inte gjorde tillräckligt, berättar Degernäs.

Någon dags vila efter lördagsmatchen blev det för Kings, men nu pågår förberedelserna mot Norrköping, som saknade Tim Schüberg, Tyler Flack, den nye amerikanen Mike McDevitt (närmast från Kalmar Saints i Basketettan) och Joakim Kjellbom mot Borås senast. Kjellbom väntade för övrigt tillökning och är nu nybliven pappa. Läget i Kings är stabilt utan nya skador eller sjukdomar, vilket Degernäs menar är viktigt inför slutspelet.

– Vi måste hålla oss friska och hela, så är det alltid i ett slutspel och i slutdelen av säsongen. Den som kanske behöver komma i shape, det är Jonte (Person), han är inte hundra procent i shape. Så coachstabens jobb nu är att hålla grabbarna friska, hela, så att de kan prestera på plan. Att spela mot Norrköping med deras system; Jocke Kjellbom, Micke Lindquist, med Adnan Chuk som coach… Tuff match men också: det är ju därför vi är här. Jag ser fram emot matchen.

Matchen börjar som de flesta vardagar 19.04 och spelas i Täljehallen. 

Av: Lina Agnemar

Relaterade nyheter

 • Kings förlorade i Köping

  Skrivet 2020-02-15

  Köping besegrade Kings med 74-71 i en match där hemmalaget hade försteg nästan hela matchen.

  Läs mer
 • Fler bilder

  Bekväm och välbehövlig hemmaseger

  Skrivet 2020-02-10

  Matchen mot Djurgården Basket genererade en välbehövlig vinst för Södertälje Kings efter tre raka förluster (två i SBL och en i Svenska Cupen) och slutade 91-62. Poängbäst blev Djurgårdens Lazar ...

  Läs mer
 • Tabelljumbon gästar Täljehallen

  Skrivet 2020-02-09

  I morgon måndag möter Södertälje Kings ligans jumbo Djurgården Basket, som har förlorat 23 av 27 matcher under säsongen. Även Kings har haft sina motgångar, men inte på samma nivå. ...

  Läs mer
Södertälje Kings