Till Borås med guldvittring

Torsdag 9 maj 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

- Det gäller att vi grisar i sju matcher om vi ska vinna guld, sa Jonte Person efter den senaste vinsten.                  Men faktum är att det att det kan vara klart redan denna fredag. 

Det står alltså 3-0 i finalserien och om Kings vinner på fredag så är guldet säkrat. Coach Ludwig Degernäs är medveten om att detta faktum skulle kunna ställa till det.

- Fysikt ska vi absolut vara redo, det är det mentala det blir frågan om, säger "Ludde".

Det var förtvivlade miner i boråslaget efter slutsignalen senast. Inte alls konstigt - det var på något sätt en match de skulle ha vunnit. Deras ledning inför den sista quartern var två poäng, men borde kanske varit större då boråsarna skjutit i sju stycken treor och Kings inte en enda. Men lita på att det är ett revanschsuget lag som kommer till spel och coach Henrik Svensson har säkert klurat ut nåt, för att Kings ska kunna besegras.  

Vid lunchtid, matchdagen, påbörjar Kings resan mot Knallebygden. 

- Vi ska kunna ha ett bättre fokus i den kommande matchen, senast tycker jag ändå att vi spelade bra försvar under större delen av matchen. Det är viktigt att vi fått de här dagarna mellan matcherna, för det har varit tätt, säger coach Degernäs.

Å andra sidan vore det ju nästan synd om finalserien tar slut nu när basketintresset i Södertälje vaknat till liv igen. Drygt fyra tusen kom senast och med den avslutningen på matchen lär väl ingen vilja missa en eventuell femte match. Och jublet som kom när Toni Bizaca skulle göra sitt första byte i finalserien var minst sagt värmande. 

Och Per Stümer fick sin tröja hissad vid rätt tillfälle, kan man väl säga, eller hur ?

Fredag 10/5 klockan 2004 spelas SM-final nr 4.  

 

  

Relaterade nyheter

 • När Kings blev kungar igen

  Skrivet 2019-05-31

  Det blev en riktig succésäsong för Kings, med seriesegern och SM-guldet. - Vi vann fler matcher i slutspelet än vi förlorade under hela säsongen, konstaterar Ludwig Degernäs.

  Läs mer
 • Kings är svenska mästare 2018-2019!

  Skrivet 2019-05-12

  4 667 personer hade kommit till Scaniarinken för att se den femte finalmatchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket, som i och med slutsiffrorna 81-70 innebär att Kings är svenska ...

  Läs mer
 • Ny chans till SM-guld efter gårdagens förlust

  Skrivet 2019-05-11

  Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i morgon kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i går kväll. ...

  Läs mer
Södertälje Kings