Var håller ni hus ?

Onsdag 5 december 2018

Ludde, de andra coacherna och laget leder SBL, men i publikligan är det en sjundeplats som gäller. Så frågan är relevant - varför kommer du inte på matcherna ?

Tolv vinster på tretton matcher har Kings, men ett publiksnitt på 545 personer. Det måste förbättras och då passar det bra att Norrköping Dolphins kommer på besök denna torsdag. 

Dolphins krossade Borås i sin senaste match och vann med 101-63 och vill förstås ta över serieledningen. Coach är den förre kingskaptenen Adnan Chuk. Där finns också centern Joakim Kjellbom som alltid är ett hot under korgarna och nu är Anton Saks tillbaka och gjorde en bra match mot Borås senast. Annars är det Mikael Lindquist som producerar mest framår. Han har ett poängsnitt på 17,29. Men Dolphins är, liksom Kings, ett lag som inte är beroende av enskilda spelare, utan många kan stå för avgörande insatser. 

Dolphins har vunnit alla sju matcher på hemmaplan. Borta är det fyra vinster och tre förluster. Kings har ju vunnit allt på bortaplan, men förlorat en gång hemma mot Luleå. Men i den matchen tvingades både Eric Garcia och Alexander Lindqvist utgå med fotskador.  

Alexander Lindqvist i Kings kommer åter från kvalmatch mot Vitryssland där Sverige ju vann klart. För Alex blev det 11 poäng i matchen, vilket är i paritet med "snittet" i Kings, under säsongen (11,8). Kanske kan det göra att det lossnar i trepoängskyttet i SBL. Det har varit si och så med det efter fotskadan. Senast mot Wetterbygden var det 1/6 från trepoänglinjen.

Team Eric Garcia och Valter Lindström kan nog vinna sin PG-match, men sen är det verkligen ovisst, eller kan Kings sätta stopp för Mikael Lindquist ? Då är mycket vunnet. 

Allt talar för en spännande, prestigfylld match mellan två riktigt bra lag, så det finns all anledning att koma och se två av de bästa lagen just nu och SSK har ingen hemmamatch förrän på söndag.

Väl mött i Täljehallen på torsdag kväll !   

Relaterade nyheter

Södertälje Kings