Kapten Tilde förlänger

Fredag 30 juni 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

 

"Telgeveteranen" som inför förra säsongen hade bestämt sig för att lägga dojorna på hyllan gjorde en strålande comeback och var en av de bidragande orsakerna till att laget vände en skakig inledning av säsongen till att pressa Real Udominate i fyra matcher i semifinalen. 

 

- Tilde är oerhört viktig för oss med sin erfarenhet och som lagkapten. Hennes ledaregenskaper betydde massor för vårt unga lag förra säsongen säger Viktor Bengtsson.

 

Tilde snittade 7 poäng och 4 returer under sin sjätte säsong med Telge.

 

- Det är inte de stora siffrorna rent statistiskt som jag begär av Tilde varje match utan det är hennes defensiva närvaro, smartness och ledaregenskaper som ger oss den matchbild vi vill ha fortsätter Bengtsson.

 

Tilde har haft två sejorer i Telge med en glugg på fyra säsonger då hon studerade i USA. Hennes debutsäsong var redan 2006-07 och nu gör hon alltså sin sjunde säsong i Telgelinnet.


- Jag tycker att förra säsongen var riktigt rolig och jag ville inte att den skulle ta slut. Så att jag är väldigt taggad på en ny säsong och det ska bli kul att vara med från början i år säger Tilde. 

 

Relaterade nyheter

 • Tuff förlust mot Udominate

  Skrivet 2017-11-17

  Det var en jämn kamp i Täljehallen mellan Telge Basket och Udominate Basket, men resultatet blev till slut 77-86. Poängbäst i matchen var Telgestjärnan Tayler Mingo med sina 24 poäng ...

  Läs mer
 • Obesegrade Udominate gästar Täljehallen

  Skrivet 2017-11-15

  På fredag är det dags för mötet mellan Telge Basket och Udominate Basket. Telge ligger på en fjärdeplats i tabellen med fyra vinster och två förluster, medan Udominate har vunnit ...

  Läs mer
 • Ytterligare skribent förstärker arbetet kring hemsidan

  Skrivet 2017-11-14

  Vi har glädjen att meddela att den före detta elitspelaren och ungdomslandslagsspelaren Cleopatra Forsman-Goga kommer att börja hjälpa till med arbetet kring SBBK:s hemsida. Initialt kommer hon att skriva företexter ...

  Läs mer
Telge Basket