Kapten Tilde förlänger

Fredag 30 juni 2017

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

 

"Telgeveteranen" som inför förra säsongen hade bestämt sig för att lägga dojorna på hyllan gjorde en strålande comeback och var en av de bidragande orsakerna till att laget vände en skakig inledning av säsongen till att pressa Real Udominate i fyra matcher i semifinalen. 

 

- Tilde är oerhört viktig för oss med sin erfarenhet och som lagkapten. Hennes ledaregenskaper betydde massor för vårt unga lag förra säsongen säger Viktor Bengtsson.

 

Tilde snittade 7 poäng och 4 returer under sin sjätte säsong med Telge.

 

- Det är inte de stora siffrorna rent statistiskt som jag begär av Tilde varje match utan det är hennes defensiva närvaro, smartness och ledaregenskaper som ger oss den matchbild vi vill ha fortsätter Bengtsson.

 

Tilde har haft två sejorer i Telge med en glugg på fyra säsonger då hon studerade i USA. Hennes debutsäsong var redan 2006-07 och nu gör hon alltså sin sjunde säsong i Telgelinnet.


- Jag tycker att förra säsongen var riktigt rolig och jag ville inte att den skulle ta slut. Så att jag är väldigt taggad på en ny säsong och det ska bli kul att vara med från början i år säger Tilde. 

 

Relaterade nyheter

 • Förlust i slutminuterna för Telge

  Skrivet 2018-01-10

  Årets första hemmamatch för Telge Basket var en jämn match mot Norrköping Dolphins där ställningen var lika med endast fem minuter kvar av matchen. Slutresultatet blev 74-80 och vinst för ...

  Läs mer
 • Telge välkomnar Dolphins i årets första hemmamatch

  Skrivet 2018-01-08

  Efter ett matchuppehåll på nästan tre veckor spelade Telge Basket bortamatch mot Alvik Basket föregående vecka. Matchen slutade med en förlust för Telge med endast sex poäng. På onsdag är ...

  Läs mer
 • Andra raka vinsten för Telge

  Skrivet 2017-12-16

  Dagens match var en spännande kamp mellan Telge Basket och AIK Basket i Täljehallen. Telge fick till slut sin revansch efter en stark fjärde period och slutresultatet blev 85-73. Poängbäst ...

  Läs mer
Telge Basket