Landslagsaktuella Amanda Kantzy klar för SBBK

Onsdag 19 augusti 2020

Det är med stor glädje SBBK kan knyta till sig 190cm långa Amanda Kantzy. Sedan fem år tillbaka har Kantzy spelat på college i en av de högre rankade konferenserna där hon snittade 8,2 poäng och 6,6 returer per match.

Kantzy ser fram emot ankomsten till Södertälje där hon redan imorgon torsdag ansluter till laget:

"Det ska bli väldigt kul att komma hem till Sverige och spela för SBBK. De erbjuder grymma träningsmöjligheter och en bra basketmiljö med en gedigen organisation. Man har fostrat många svenska spelare till en hög nivå och allt detta sammantaget är grunden till mitt beslut att spela i Södertälje. Jag ser fram emot att jobba med coachstaben och laget för att kunna ta mitt spel till nästa nivå efter fem år på college."

Coach Lantto har tidigare tränat Amanda och har följt henne de senaste säsongerna:

"Jag lärde känna Amanda tidigt under min tid i Alvik Basket. Sedan har hon tagit steg för steg i sin basketutveckling och under college tiden har hon utvecklats ytterligare som spelare vilket visade sig tydligt på den senaste landslagssamlingen här i Södertälje. Att hon väljer att skriva på för SBBK känns motiverande där våra träningsmöjligheter ska hjälpa henne att uppfylla ambitionen om spel utomlands."

Välkommen Amanda till SBBK-familjen!

Relaterade nyheter

 • Ett fall av corona i SBBK:s damlag bekräftat

  Skrivet 2020-09-18

  En spelare i Södertälje Basketbollklubbs damlag har testats positivt för covid-19. Personen är satt i karantän och klubben har vidtagit alla föreskrivna åtgärder.

  Läs mer
 • Skarpskjutande Brown klar för SBBK

  Skrivet 2020-09-03

  Damlagets andra import denna säsong är kanadensiskan Cassandra Brown. Brown kommer senast från Total League i Luxemburg där hon spelade för T71, hon har även spelat i den grekiska högstaligan ...

  Läs mer
 • Elin Lomgren fortsätter även denna säsong!

  Skrivet 2020-08-13

  Efter ett år med SBBK:s damlag väljer luleåfostrade Lomgren att förlänga med SBBK. Parallellt med spel i damlaget studerar Elin på GIH till idrottslärare men väljer att fortsätta en säsong ...

  Läs mer
SBBK Damlaget