Förbättrat försvarsspel ska ge seger mot Borås

Torsdag 18 mars 2021

Foto: Snapshot Media
Foto: Snapshot Media

Efter förlust mot Norrköping i tisdags väntar veckans andra match för SBBK:s herrlag när de under fredagskvällen ställs mot Borås på bortaplan.

 – Vi ställs mot ett av ligans bästa offensiva lag. Det blir ett test för oss att höja oss defensivt från Norrköpingsmatchen, säger coach Ludwig Degernäs.

 

Norrköping Dolphins besegrade SBBK med 97-84 tisdags efter en stark insats från gästerna över 40 minuter. SBBK är vanligtvis SBL:s bästa lag från trepoängslinjen och snittar vanligtvis 40% på trepoängarna. I matchen mot Norrköping hade de dock vädligt dålig utdelning på sitt trepoängsskytte, endast fyra av 25 gick i. Men det som coach Ludwig Degernäs var mest besviken på var försvarsspelet.

 

– Man kan alltid ha en dålig dag med skyttet, men att vi släpper in 97 poäng, det är inte tillräckligt bra. Vi behöver förbättra både 1-1 försvaret och lagförsvaret. Sen måste man credda Norrköping, de gör en väldigt fin match. De har ett väldigt bra lag och måste ses som favoriter i ett slutspel, säger Degernäs.

 

Borås Basket snittar mest poäng i SBL och har också ligans största hot på bakplan, kanadensiska guarden Marek Klassen som snittar 20 poäng per match för sitt Borås. 

 

– De har farliga 1-1 spelare och deras toppspelare är väldigt samspelta, de fördelar bollen väldigt bra offensivt och de kommer säkert skjuta mycket utifrån. Så återigen, det defensiva jobbet, vi alla tillsammans, det kommer bli det viktigaste för oss, säger Degernäs.

 

Det står 1-1 efter de två tidigare mötena lagen emellan och SBBK ligger på andra plats i tabellen och Borås ligger på tredje plats, fyra poäng bakom SBBK. För SBBK blir matchen viktig för att hålla avståndet ner till Borås i kampen om tabellplaceringarna.

 

 SBBK åker till Borås med full trupp, undantaget Simon Skott som är hemma av privata skäl. 

 

Uppkast fredag 19/3 19.04 i Boråshallen.

 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se

 


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget