Herrarnas säsongspremiär dröjer

Onsdag 21 oktober 2020

Coach Degernäs under den förra säsongen.
Foto: Anna Forsström
Coach Degernäs under den förra säsongen. Foto: Anna Forsström

Matchen mot Umeå som skule ha spelats på fredag, har skjutits upp på grund av Covid-19. Det betyder att herrlagets premiärmatch nu ska spelas i Täljehallen den 29:e oktober - mot Fryshuset. 

Nykomlingen Fryshuset som också har fått sin fredagsmatch uppskjuten. Den skulle ha spelats mot Nässjö. Det var ju också Fryshuset som SBBK besegrade med 102-84 i en träningsmatch för en vecka sedan. 

- Alltså det är ju en speciell situation det här med uppskjutna matcher, men det är den sitsen vi är i och vi måste se till att hålla fokus, säger coach Ludwig Degernäs. 

Är du orolig för att den här smittan ska få fäste i ditt lag ?

- Inte så att jag går omkring och oroar mig, det gör jag inte. Den förra säsongen avbröts ju abrupt och jag har haft lång tid att förbereda mig på att det kunde bli så här. Det är min roll att sprida lugn och tålamod. Fokus är också viktigt. Det som varit bra är hur klubben och framför allt Atena (Gerontidou) har skött det här. Det har gett trygghet, säger Degernäs. 

Hur har det här påverkat spelare och ledare ?

- Jag upprepar tålamod och fokus. Vi kommer att träna på och träna för att kunna prestera mot ett Fryshuset som har allt att vinna. Vi kommer att vara redo nästa torsdag. 

Vad tar du med dig från den där träningsmatchen ?

- Att Fryshuset är ett ungt lag som leds av Aleksa Solevic, som är en bra point-guard. Mycket kretsar kring honom. 

Men det här att ni fått en veckas längre försäsong, kan inte det löna sig ?

- Alltså som coach vill man ju oftast ha fler träningar, men jag kan inte klaga på förberedelsetiden. Viktor (Gaddefors) kom ju in lite senare, men vi har en bra bas att stå på. Men det krävs matcher för att man ska utvecklas, så det ska bli skönt att komma igång. Vi har en bra mix med äldre spelare som tar ansvar och yngre som är hungriga, säger coach Degernäs till si

Fyra uppskjutna matcher i SBL herr, så här långt, men smittan sprider sig landet runt. Hur är det då att vara tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet, Olle Lundén?

- Det ringer hela tiden, det är många att prata med. Det är helt enkelt mycket, säger Lundén. 

De här uppskjutna matcherna, försöker ni snabbt hitta nya datum, eller vill ni avvakta och se hur allt utvecklas?

- Vi försöker sätta nya datum nu, eftersom vi misstänker att det kommer att bli fler. 

Hur många uppskjutna matcher kan man ha, innan det blir aktuellt att spela t.ex. tre rundor istället för fyra? 

- Det har jag inget svar på. Vi har skissat på olika scenarior och har därför inget svar på det nu.   

Hittils har ju de uppskjutna matcherna handlat om sjuka spelare, men nu har regionala åtgärder i Uppsala skapat frågetecken för damlaget i SBL. Hur ser du på det där ?

- Vi väntar på att få klart vad det där beskedet exakt innebär. Vi sitter i möten nu på eftermiddagen. (onsdag), säger Olle Lundén.  

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget