Kross i Täljehallen

Lördag 12 oktober 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge Basket kom in helt perfekt från start i matchen mot Visby Ladies (25-2 i q1) och vann med de överlägsna siffrorna 90-45. Gästerna hämtade visserligen ikapp en del av underläget fram till halvtid, men inte tillräckligt för att kunna hota Telge. Poängbäst blev Sarah Toeaina, 24 (plus sju returer, fem steals och två assists), och i Visby Alexa Middleton, 19. 

 

Jaycee Coe gjorde Visbys enda två poäng i q1 efter att tre minuter hade spelats av quartern och därefter dröjde det ända tills närmare fyra minuter hade spelats av den andra quartern innan Alexa Middleton gjorde lagets fjärde poäng, samtidigt som motståndarna hade gjort 35. 

 

– Vi fick en riktigt bra start, kom in taggade och det bara flöt på, spelet, så vi kunde dra ifrån redan efter några minuter. Så starten är vi definitivt jättenöjda med. Jag tror bara vi var fokuserade och försökte göra det vi hade gått igenom, körde på och fick bra stopp i försvar och då kunde vi springa och spela fort och då flyter det på anfallsmässigt också, sade Sofia Hägg, som bidrog med 15 poäng (4/6 treor), fem returer och fyra assists.  

 

Hemmalaget spelade fartfyllt men ändå kontrollerat i anfall och eliminerade motståndarnas offensiva lösningar med hjälp av smart och effektivt försvar. Men mot slutet av q2 började Visby sätta fler skott och begränsade hemmalagets framfart med hjälp av zonförsvar, vilket innebar att poängskillnaden i halvtid hade reducerats till 44-21. Efter halvtidsvilan hittade Telge dock tillbaka till rytmen och sedan var saken klar.

 

– De gjorde det jättebra i slutet av andra perioden, då tog de in 17-6 på fem minuter, så att de skulle ha behövt en bra start på tredje för att behålla hoppet. Men när det inte blev så och vi höll fokus i början av tredje var det över. Vi var så klart inte nöjda med sista fem minuterna i andra quartern, så vi pratade om att vi måste hitta fokus i andra halvlek. Vi startade med bra fokus första fem, sen var matchen över och vi kunde börja spela runt och bara leka lite basket, sade Viktor Bengtsson och kommenterade sitt lags insats på en av Visbys nycklar: duktiga Alexa Middleton, som möjligen försökte lösa lite väl mycket på egen hand:

 

– Jag är väldigt nöjd, vi försökte spela väldigt aggressivt på henne, hon kom loss lite där i slutet av andra perioden, fick skjuta i några treor – två tror jag det var – och det gav dem den där lilla ruschen. Men sen så tycker jag vi kontrollerade henne väldigt bra, inte bara guardsen som jobbade på henne, utan som en bra laginsats. Jag tror väl att de inte har kommit så långt i sitt lagbygge än och det kände vi till och försökte fokusera mer på de individuella prestationerna än kanske deras lagspel. 

 

SBL, Telge Basket – Visby Ladies 90-45

(25-2), (19-19), (22-10), (22-14)

 

Poäng i Telge: Sarah Toeaina 24, Ellen Åström 16, Sofia Hägg 15, Hanna Sheikh 14, Mikaela Gustafsson 8, Elin Lomgren 8, Dara Taylor 5

 

Poäng i Visby: Alexa Middleton 19, Julie Spencer 9, Jaycee Coe 9, Jonna Raflund 4, Caroline Danielsson 2 (sju returer), Micheline Mercelita 2 

 

Av: Lina Agnemar

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget