Matchen Kings-Luleå fredag 13 mars är inställd

Onsdag 11 mars 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Det blir ingen match mellan Södertälje Kings och BC Luleå nu på fredag eftersom SBBF har beslutat att ställa in all tävlings- och träningsverksamhet fram till 30 april, eller tills annat beslut fattas. Texten som följer nedan får ändå stå kvar för den som är intresserad av vad headcoach Ludde Degernäs hade att säga så sent som i går (onsdag) eftermiddag. Det ska tilläggas att Corona var ett av ämnena, men att fokus i texten valdes att läggas på den då kommande matchen. 

  

– Jag tycker att mot Jämtland är vi inte med från början av matchen och det speglar en stor del av matchen: att vi är tvungna att jaga. Grabbarna visar karaktär och fajtas igenom hela matchen, vi har två bra skott för att göra lika, så det handlar inte om att man viker ner sig. De skotten som exempelvis Anton (Gaddefors) och Martin (Pahlmblad) sätter i andra halvlek – det är jättestora kvalitativa spel. Sen måste vi vara mer redo från början av matchen, vara smartare och inte låta lagen få för stort försprång i början, det tar på energin, berättar Ludde Degernäs på onsdagkvällen, nyss hemkommen från Östersund.

 

Med Deshawn Freeman frånvarande var det svårt för Kings att ta striden inom det målade området, där antalet poäng var 24 mot Jämtlands 46, även om antalet returer ändå bara var fyra färre.   

 

– Han (Freeman) sa att han känner sig lite bättre idag, så att i min värld är det väldigt osäkert om han kommer till spel på fredag här och nu. Det hade varit skillnad om han hade sagt att han känner sig bättre, på väg tillbaka, men de indikationerna har jag inte fått riktigt än, säger Degernäs och fortsätter: 

 

– Det är väldigt viktigt att vi alla tillsammans hjälps åt när det gäller returtagningen och fajten under korgarna. Scottie (Eric Adams), han fajtas där, Anton och Simas (Buterlevicius) spelar också som forwards fast de inte är några stora forwards, det är egentligen guardspelare som vi använder där. Så vi blir extra sårbara när en av våra stora spelare försvinner.

 

När det gäller Dino Pita spelade han mot Jämtland, om än inte fullt återställd från sjukdom enligt Degernäs: 

 

– Han har varit sjuk och han ville jättegärna åka med och han var där och gjorde sitt bästa i den här situationen. Han är friskförklarad, men han är inte i matchtempo efter sjukdomen, så att jag hoppas att han får en bra träning i morgon och kan vara mer redo fysiskt på fredag än han var i går på matchen. 

 

Luleå har endast två förluster de senaste femton matcherna. Beskedet om Quinton Upshurs axelskada för ungefär en och en halv vecka sedan var tufft, men med den nye amerikanske forwarden Steven Davis begränsas truppen ändå inte alltför mycket.  

 

– Vi får se om Upshur spelar, indikationerna har varit att han kanske är borta till slutspelet, som en försiktighetsåtgärd. Men Davis har spelat bra matcher, han snittar femton poäng hittills, så det är ett bra tillskott som passar bra i deras system. Ledande i laget är självklart (Brandon) Rozzell, vi får inte glömma Denzel (Andersson) och Axel (Nordström) som är viktiga för deras spel, unga killen Pelle Larsson har haft en jättefin säsong och visat att han hör hemma på den här nivån och även har potential att gå vidare att spela i större ligor efter sitt collegeäventyr. Det är ett bra lag vi möter, men i våra huvuden spelar vi för att vinna, säger han och fortsätter:

 

– Det är alltid speciellt att möta Luleå, det kommer alltid bli roliga matcher, både för spelare, coacher och publik. Det är två stycken klubbar som har varit i toppen i många år, så självklart vill man visa och båda spelar och deltar för att vinna. Sen är det fjärdeplatsen som står på spel – hemmaplansfördel – det är viktigt för oss att få bästa tänkbara utgångspunkt inför slutspelet.   

 

OBS! Se separat information angående Coronaviruset under SBBK/Nyheter samt följ länken till SBBF:s hemsida https://www.basket.se/Hem/forbundsinfo/SBBFomCoronaviruset/.

 

Av: Lina Agnemar 

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget