Säker cupseger för Telge

Söndag 15 september 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Telge vann sin första match i svenska cupen, där Alviks utvecklingslag besegrades med 104-59. Matchen avgjordes redan i den första quartern, som Telge vann med 31-8. 

Run, run hördes från telgecoacherna, under hela matchen.

- Vi testade att springa snabbare i anfall med mindre struktur och mer drive och kick. Det är ett spel som vi inte är vana vid, men det här var ett bra tillfälle att prova, säger coach Viktor Bengtsson. 

Men försvarsspelet var inte på topp. 59 poäng insläppta och många gånger naket under egen korg, vad säger du?

- Jag vill egentligen inte komentera försvarsspelet i en sån här match. Vi kan väl säga att det var lagom, med tanke på vilken match det var. Men i morgon (måndag) när vi möter Alviks damligalag måste försvarsspeet sitta bättre, säger Bengtsson.

Frida Olsson och Tin-tin Henningson spelade inte, vilket innebar att utvecklingsspelarna Anastasja Mandrapa och Elina Izgin fick en hel speltid. Däremot matchades Dara Taylor och Sarah Toeaina sparsamt.

Sorgligt att denna cupmatch inte hade något uppdatering på förbundets sida, det fanns ingen statistik och spelarna presenterades inte före match.

Om svenska cupen ska kunna locka något intresse så måste det bli skärpning på det området.

 

Telge startade matchen med Ellen Åström, Sofia Hägg, Elin Lomgren, Meret Kleine-Beek och Mikaela Gustafsson.

Meret Kleine-Beek inledde och avslutade Telges målskytte i q1, men Alvikarna ledde faktiskt med 5-4 efter knappa tre minuter. Det avgörande rycket kom när 7-11 blev 7-24. Under den perioden satte danskan Hanna Sheikh två raka treor. Med en och en halv minut kvar fick Evelina kliva in i matchen.

Den andra quartern fick Anastasja starta och Telge gjorde 10-0 direkt och här bidrog Dara och Sarah. Resten av perioden blev jämn och Ellen Åström kom igång med produktionen under men andra hälften. Telge vann perioden med 27-15 och gick till pausvila med 58-23. 

Meret gjorde Telges fyra första poäng, men annars var det noterbart att matchens två snyggaste anfall ledde till två missade avslut. Synd på så rara ärtor, som det brukar heta. Telge vann perioden med 25-18. 

Slutperiodens inledning tillhörde tveklöst Anastasja Mandrapa. Hon gjorde Telges sju första poäng i perioden och hann dessutom med att ragga en foul. Utan de där sju poängen hade Telge faktiskt förlorat q4 och nu var koncentrationen hos telgespelarna verkligen inte på topp. Perioden slutade 21-18 för Telge.

Slutresultat: Telge - Alvik utveckling 104-59.

Poängbäst i Telge var Meret Kleine-Beek med 19. 14 poäng hade Ellen Åström och Hanna Sheikh. Hanna med fyra trepoängare.  

Nästa match för Telge spelas på fredag - mot Norrköping Dolphins. Dolphins slog Huddinge med 134-28 och släppte inte till en enda poäng i den sista perioden. 

 

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget