SBBK på SVT24 och SVT play

Tisdag 22 september 2020

SVT fortsätter att satsa på svensk elitbasket. Nu är det klart att det kommer bli basket från SBL dam och SBL herr nästan varje måndag i SVT 24 och på SVT Play.

 

Med start i november kommer SVT24 och SVT Play under hela den kommande säsongen, fram till den näst sista omgången, att sända basket i princip varje måndag.

 

Därmed tar SVT över det konceptet ”Måndagsmatchen” som SBL herr tillsammans med produktionsbolaget Sportsground lanserade inför säsongen i fjol.

 

– Det var precis det här vi ville åstadkomma när vi tog fram “Måndagsmatchen”. Att SVT nu kliver in och sänder samtliga måndagsmatcher och dessutom lägger in matcherna på SVT24 är ett stort steg framåt för oss, säger Mattias Wackenhag, kommunikatör och samordnade för SBL Herr.

 

Totalt kommer minst 13 matcher från SBL herr, och ett 10-tal från SBL dam att sändas på måndagskvällar innan slutspelet startar 21 april.

 

Tre av matcherna kommer vara med SBBK herr:

 

Måndag 2020-11-09 19:34 Södertälje BBK – Borås Basket (Täljehallen)

Måndag 2021-02-08 19:04 Borås Basket – Södertälje BBK (Boråshallen)

Måndag 2021-04-12 19:04 BC Luleå – Södertälje BBK (Luleå Energi Arena)

 

Vilka matcher som kommer sändas från SBL dam är inte klart än.

 

Läs vilka fler matcher i SBL herr som kommer sändas.

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget