SBBK:s herrlag förbereder sig inför en ny säsong

Söndag 13 september 2020

Foto: Anna Zindranna Forsström
Foto: Anna Zindranna Forsström

Med lite mer än en månad kvar till säsongstart är det en intensiv aktivitet i Täljehallen när Södertälje BBK:s herrlag förbereder sig inför en ny säsong i SBL. En spelare till hoppas dock head coach Degernäs få in innan seriestart, annars är truppen spikad.

– Vi har en position öppen, men vi har tålamod, säger Ludwig Degernäs.

 

SBBK:s coach Ludwig Degernäs är nöjd med laget som börjar formas. Södertälje har den här säsongen en stomme med de svenska spelarna Martin Pahlmblad, Dino Pita och Anton Gaddefors, alla med erfarenhet från spel både med det svenska landslaget och ute i Europa. Lägg till den 29:åriga Södertäljebekantingen Lazar Radosavljevic, som snittade 16,4 poäng för Djurgården förra säsongen, och den amerikanska pointguarden Trevin Parks.

 

 

Förutom de just nämnda så finns det ett helt gäng unga hungriga killar i truppen. 

– De unga grabbarna har blivit ett år äldre och jag förväntar mig att de ska ta för sig den här säsongen. De har alla bra karaktär, som vill vara här och jobba hårt, säger Ludwig Degernäs.

Förra veckan blev det dessutom klart att den 23:åriga Samuel Berkelund, som har Södertälje Basketbollklubb som moderklubb, återvänder till klubben. 

 
Coach Degernäs är nöjd med truppen men hoppas kunna komplettera med en spelare till.

 – Vi är inte helt färdiga, fortfarande är en position öppen, men vi har tålamod, viktigt att vi får rätt spelartyp, rätt karaktär för laget, säger han.

 

Laget tränar just nu för fullt och det har blivit mycket fokus på fysiken under ledning av den förra SBBK storspelaren Toni Bizaca, som nu är fystränare i klubben.

– Det är inte ett vanligt år, med corona och allt är det ännu viktigare att vi i staben vet hur spelarna ligger till med det fysiska. Därför har vi inlett med tester för att kolla av spelarnas status. Det är viktigt att vi bygger upp kropparna steg för steg, så när säsongen startar är vi redo fysiskt, säger Ludwig Degernäs.

 

Toni Bizaca visar en övning för Södertälje BBKs herrlag. Foto: Anna Zindranna Forsström.

 

SBBK:s herrlag kommer spela sin första träningsmatch den 18 september mot den anrika klubben Ockelbo Basket, som kommande säsong spelar i Superettan.

– Jag ser fram emot Ockelbo-resan, ska bli kul att inleda med match där, säger Degernäs.

 

Tisdag den 20:e oktober är det dags för seriepremiär i SBL, då reser SBBK till Nässjö för match mot Nässjö Basket. SBL herr består den här säsongen av nio lag. Från förra säsongen har Wetterbygden och Djurgården försvunnit, tillkommit har Stockholmslaget Fryshuset gjort. Kvar sedan tidigare är Borås Basket, BC Luleå, Jämtland Basket, Köping Stars, Norrköping Dolphins, Nässjö Basket och Umeå BSKT.

 

>>> Här hittar du spelprogrammet för SBL-säsongen 2020/2021.

>>> Här säkrar du ditt säsongskort.

 

Text: Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget