Telge förlorade mot Alvik trots drömstart

Måndag 2 december 2019

Alvik vann mot Telge med 76-69 i en underhållande match där Janel McCarville klev fram det det skulle avgöras. Det var vid ställningen 70-67 och Telge på gång som McCarville gjorde Alviks sista sex poäng i matchen. 

Telge gjorde 12-0 på 2.07 i början av matchen, men Alvik skärpte försvaret och ett 11-0 ryck i den andra perioden gav Telge en rejäl uppförsbacke.

- Vi kom lite ur position där ett tag i andra, men de sköt också i bra. Jag tycker verkligen att tjejerna krigade - en riktig fighterinsats, säger coach Viktor Bengtsson. 

Sarah Toeaina var jättebra och sköt t.ex. i alla sina sju straffar. Dara Taylor hade några riktigt läckra passningar och Ellen Åström var vassare än senast. 

Alvik hade fler avslut och högre skottprocent, utom straffarna och tog betydligt fler returer. Telge hade dock färre turn-over.  

I slutminuten kolliderade Dara Taylor med Janel McCarville på mittplanen och fick rejält ont.

- Jag vet inte hur illa det är. Det var axeln och hon ska nu åka direkt till sjukhus och kolla upp det, säger Viktor.  

Telge har nu fem vinster och fyra förluster, medan Alvik har fem vinster och två förluster. 

Sarah Toeaina var poängbäst i matchen med 28. Shanity James hade en dubbel dubbel med 20 poäng och 10 returer.  

I Telge saknades Mikaela Gustafsson och Meret Kleine-Beek. Coach Bengtsson meddelade att Meret snart kan spela igen - möjligen redan i nästa match.  

I matcher mot lag med Alviks längdövertag är avsaknaden av Mikaela förstås ytterst kännbar och det utnyttjade också James. Mot den bakgrunden är 36 poäng mot 30 i poäng i det färgade området inte alls dåligt.

Telge vill ju spela snabbt och då är 28 poäng från motståndarens turn-over också ett plus.  

  

Matchen:

Ellen Åström kom in från vingen och lade i machens första poäng. Bra hjälpförsvar i början och avsluten satt till 12-0. Coach Ioannidis tog förstås time-out och fick bättre ordning på alviksförsvaret och Elin Ljunggren sköt i två raka treor. Shanity James ställde till det för telgeförsvaret och framåt var det 1/7 på treorna. 

Ställningen efter första: 19-19.

Hanna Scheikh gav Telge ledningen med en trea, men James fick 2+1. Telge hade sen ledningen med 32-30, efter ett bra genombrott av Ellen. Då kom Alviksrycket. Det började med att Paula Juhlin gjorde fem poäng på 10 sekunder och sen fortsatte det till 41-32, innan Sarah Toeaina satte stopp för raset. Därefter var perioden nästan helt jämn.

Alvik hade 55 mot 41 i skottstatistik och hade sex treor mot tre för Telge. 

Ställningen i halvtid: 48-37 för Alvik. 

Tayler Mingo satte en trea för Telge, men McCarville svarade med samma mynt. Shanity James såg här till att Telge inte kom så mycket närmare och det var hon som avslutade q3 med att skjuta i ett straffkast. Telge vann perioden med 20-17.

Ställningen inför avslutningen:  65-57 för Alvik

Alvik fick också en perfekt start på fjärde, när Tova Sabel satte en trea. Men Sarah Toeaina satte också en och lite senare kom en trea från Hanna Scheikh och två poäng av Sarah och då var Telge bara tre poäng bakom. Då visade Janel McCarville klassen med två väl avvägda avslut och två straffkast.  och matchen var i hamn för hemmalaget. 

Slutresultat: Alvik-Telge 76-69 

 

Poäng hos Telge: 

Sarah Toeaina 28, Ellen Åström 13, Tayler Mingo 11, Dara Taylor 8, Hanna Scheikh 6 och Tilde Ahlin 3. 

Poäng hos Alvik:

Shanity James 20, Janel McCarville 19, Paula Juhlin 17, Elin Ljunggren 11, Tova Sabel 7 och Nina Baresso 2. 

 

  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget