Två lag med förändringar i truppen

Torsdag 24 oktober 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
På lördag gästar Mark Basket Täljehallen för att möta Telge Basket för första gången för säsongen. Båda lagen har spelat fyra matcher var i SBL varav Telge har vunnit tre raka efter en inledande förlust mot Högsbo Basket, medan Mark har förlorat alla sina fyra. Marks motstånd har dock tillhört den övre delen av den haltande tabellen och Telge den nedre, med undantag för förlustmatchen mot tvåan Högsbo. 

 

I Telges bortamatch mot Uppsala Basket senast var ställningen 47-45 i halvtid och det var först i den andra delen av matchen som gästerna övertog kontrollen och vann med 73-58. Då gjorde också Tilde Ahlin comeback och förhoppningsvis kan även Tayler Mingo, som i skrivande stund inte har godkänd licens, göra detsamma snart. Tillskott till laget är välbehövligt med tanke på att Meret Kleine-Beek har en fotskada och Frida Olsson är långtidsskadad.

 

Även Mark har en nyckelspelare på väg in efter att klubben bröt kontraktet med den amerikanska centern Jada Terry: Shaylen Burnett, vars licens liksom Mingos inte är godkänd i skrivande stund. Den före detta Norrköping Dolphins-spelaren Burnett var ligans tredje bästa poänggörare (18.76 per match), fjärde bästa returtagare (10.33) och femte mest effektiva förra säsongen. 

 

Förutom Burnett har Mark också tagit in 190 centimeter långa Terae Briggs, som premiärspelade mot IK Eos där hon under sina 40 minuter på planen bland annat bidrog med 16 poäng och åtta returer. Två unga talanger som får mycket speltid och är värda att uppmärksamma är 16-åriga Stina Almqvist, som snittar 11.3 poäng och 17-åriga Miranda Elebring, sju returer per match.     

 

Trots en skakig inledning på säsongen med snabbt utträde ur Svenska Cupen och förlust i den första SBL-matchen, ser fortsättningen lovande ut för Telge. Laget ligger bland annat i topp i ligan när det gäller trepoängsskyttet, lett av ligans bästa trepoängsskytt, Sofia Hägg (tre satta per match), medan Sarah Toeaina fortsätter vara tongivande med sina 20 poäng och sju returer per match. Med Ahlin och Mingo i laget tillkommer en dimension av värdefull rutin och kvalitet, som kommer att bli värdefullt framöver. 

 

Matchen börjar 15.00 på lördag. 

 

Av: Lina Agnemar

 

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget