Telge vann mot Alvik

Måndag 16 september 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
Telge vann träningsmatchen mot Alvik med 84-78 i en fartfylld och underhållande match. 
 
Telges startfema denna kväll var: Ellen Åström, Dara Taylor, Sara Toeaina, Meret Kleine-Beek och Mikaela Gustafsson.
 
Telgecoachen Viktor Bengtsson var nöjd med vinsten.
 
- Visst jag är jättenöjd med vinsten.
 
Vad vad du mest nöjd med ?  
 
- Vårt offensiva spel med 23 assist och vi hittade weak-side skyttarna och vi sköt 18/30 på treorna.  
 
Årets lagkapten, Mikaela Gustafson, var också nöjd.
 
- Kul att vinna och få revansch efter förlusten mot Alvik senast. Det var skönt att få spela mot ett lag på hög nivå, efter två stycken ojämna matcher. Det tog lite tid att komma in i den här typen av spel, men det var en bra vinst.   
Du är ju lagkapten, hur är det ?
 
- Trevligt. Jag är ju en av de äldre spelarna, kommer från Södertälje och jag kan den här hallen. Jag ska väl ha en lite större roll i år.
 
Vad säger du om årets upplaga ?
 
- Vi har ett brett lag med många bra spelare och kan då ha en stor rotation och ha en högre fart. Jag tror det blir ett kul år och jag tror att vi kan vara med och utmana topplagen.  
 

Matchen i korthet:
   
  
Alvik inledde bäst, men två gyllene perioder med treor gjorde att Telge gick till 20-10. Meret Kleiner-Beek satte två raka och Hanna Sheikh tre. Alvik nämade sig, men Mikaela Gustasson avslutade q1 och gjorde ställningen 22-19.
Alviks Paula Juhlin gjorde 12 poäng och Telge hade redan åtta turn-over.
 
Alvik började även q2 bäs och tog ledningen med 25-24, men Telge kontrade och kunde gå till 41-29. Myclet tack vare trepoängsskyttet. Dara Taylor avslutade också halvleken med en trea. Telge vann perioden med 22-13 och gick då till pausvila med ledningen 44-32. Paula Juhlin hade nu 17 poäng för Alvik och Ellen Åström var poängäst i Telge med sina 13. 13 var också noteringen för Telges turn-over, men 9/14 på treor är ju finfina siffror. Telge ledde returerna med 18-15.  
 
I tredje perioden började Elin Ljunggren sänka treor, snabbt fyra stycken i fria lägen.  Telge kom igen och gjorde perioden jämn, 20-20 och ställningen inför avslutningen var 64-52.  Telge utan turn-over i q3. 
 
Paula Juhlin ägde den fjärde och satte här 18 poäng och såg till att Alvik till slut bara var fyra poäng bakom, men Dara Taylor kunde till slut spika slutresultatet 84-78 från straffkastlinjen. Telge alltså 14/30 på treorna och vann returtagningen med 39-35. Till sist landade antalet turn-over på 19. 
 
Matchens klart bästa pängplockare van Alviks Paula Juhlin som satte 35, 15 av dem på straffar.
 
Hos Telge var Ellen Åström bäst med 19, följd av Meret Kleine-Beek och Dara Taylor med 17 respektive 15 poäng.
 
Nästa match för Telge är mot Norrköping Dolphins i svenska cupen, på fredag.  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget