Telge föll mot Dolphins

Fredag 20 september 2019

Telge föll mot Norrköping Dolphins i svenska cupen, trots en rejäl uppryckning i den sista quartern. Dolphins vann med 70-66. 

Matchens stora stjärna var Dolphins USA-import, Teniya Page, som satte 29 poäng och fick också pris som sitt lags bästa spelare. Det priset hos Telge gick till Sarah Toeaina för dubbel dubbel med 18 poäng och 10 returer. 

Telges coach Viktor Bengtsson efter matchen:

- Jag är besviken så klart. Vi startade matchen tamt - vi behöver vara mer aggresiva. Offensivt har vi högre procent, men vi låter dem ta 19 offensiva returer. De sköt 75 skott, vi bara 56. Då behöver vi vara effektiva och det var vi inte ikväll. Vi har för många turn-over (17 stycken). Men det är svårare att spela i högt tempo, det ger fler turn-over. Vi behöver träna mer på det och vi ska bli bättre, säger coach Bengtsson.

Matchen i korthet:  

Dolphins gjorde 7-0, innan Mikaela Gustafsson satte Telges två första. Dolphins hade bättre ordning på sitt spel och hade 16-10, när Sarah Toeaina sate två för Telge.

Ställningen efter första: 16-12 för Dolphins

Dara Taylor satte en trea direkt i andra och gav Telge häng. Men bland annat två stycken treor av Patricia Elias gjorde att Dolphins gick ifrån till 30-20. Hanna Sheikh sköt en trea och fick en bonuskast som hon också satte, men Dolphins ökade sen sin ledning. 

Ställningen i halvtid: 38-25 för Dolphins.

Den tredje quartern tillhörde Teniya Page som bombade i trea efter trea. Men Matilda Ståhl visade att hon kunde göra detsamma. Sara Toeaina gjorde åtta poäng för Telge som ändå förlorade perioden med 20-18. 

Ställningen inför avsluitningen: 58-43 för Dolphins 

I den fjärde gjorde Telge 8-0 direkt, med sex poäng av Dara Taylor. De sista två av dem kom efter en snygg "snurrfint". Telge närmade sig och krympt ledningen till 56-61 efter två straffkast av Ellen Åström. Men Page replikerade. Telge följde upp med ett snyggt spel från Sofia Hägg till Mikaela Gustafsson. Med 1'28 kvar var ställningen 60-63, när Page satte två nya poäng för Dolphins. Rakel Gyberg satte en straffkast till 60-66. Tramp på linjen för telgeanfallet och en trea från Matilda Ståhl gjorde det omöjligt för Telge, trots två treor i slutet av Sofia Hägg. 

Slutresultat: 70-66 för Dolphins

Poäng hos Telge:  

Sarah Toeaina 18, Dara Taylor 11, Ellen Åström 10, Mikaela Gustafsson 8, Maret Kleine-Beek 7, Sofia Hägg 6, Hanna Sheikh 4 och Frida Olsson 2.  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget