Högsbo knäckte Telge

Onsdag 27 november 2019

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Högsbo besegrade Telge med 82-62 i SBL i en match där högsbotjejerna kom till 13 avslut fler än Telge. 

Dessutom hade Telge ett för kvällen svagt trepoängsskytte (5/27) och i insidespelet var Högsbo klart starkare, vilket returstatistiken (54-38) också visar tydligt. 

- De hade fint insidespel och bra variation och de har funnit sina roller. De spelade bra 2-3 zon och skar av passningsvinklar. Vi fick hack i maskineriet ikväll, säger coach Viktor Bengtsson.

För er del då ?

- Skador och rotation av spelare in och ut, gör att vi inte hittat våra roller. Men 51% på tvåpoängsavslut tycker jag är OK och då är analysen att det gäller att komma till fler sådana.  

Nu får vi snabbanalysera det här och slipa på detaljer till matchen mot Alvik, som kommer redan på måndag, säger Viktor Bengtsson.  

Sarah Toeaina var poängbäst i Telge med 18 och hon hade en dubbel dubbel med 13 returer också. Men Kourtni Perry i Högsbo var snäppet vassare med 20 poäng och 17 returer.  

I tabellen toppar Högsbo, som bara har en förlust så här långt. Telge fick sin tredje förlust, men ligger ännu kvar på tredje plats, men har spelat fler matcher än lagen omkring.  

I korthet:

Tilde Ahlin inledde med en trea, men hade också snabbt fått två foul. När Sarah Toeaina satte en trea, innebar det ledning för Telge med 20-12. Högsbo hämtade in det och ledde strax före slutet på första med 21-20, då Data Taylor smet igenom med fyra sekunder kvar.

Ställningen efter förasta: 22-21 för Telge

Kourtni Perry var svårstoppade för Telge och en osportslig foul på Ellen Åström kostade fem baklängespoäng och då var det underläge med 39-30. Tilde satte då en trea till, men Perry var den som dominerade slutet, även om det var Alijah Huland El som sate de sista poängen. Högsbo vann perioden med 24-14.

Ställningen i halvtid: 45-36 för Högsbo

Elin Johansson inledde med två för Högsbo, men Telge hängde med. Men när Elin Fredriksson lämnades helt öppen för en trea, så var skillnaden 11 poäng. Q3 avslutades med att Ceejay Nofuente ursnyggt spelade fram Elin Johansson. Högsbo vann perioden med 17-14.

Ställningen inför avslutningen: 62-50 för Högsbo.

Sarah Toeaina öppnade med sina 18:e poäng i matchen, men Telge fick nu svårare och svårare att hitta bra avslut. En osportslig foul på Hanna Scheikh med 7-01 kvar hjälpte ju inte till. Aliyah Huland El var ytterst framgångsrik i den sista quartern och så till att Telge inte kunde närma sig. Efter sex missade trepoängsförsök fick Sofia Hägg till sist se en trea gå i, med 5.23 kvar av matchen. Det gjorde dock ställningen til 69-57. Matchens fem sista poäng gjordes av Elin Fredriksson, som missade den förra matchen mot A3, pga magsjuka. Högsbo vann q4 med 20-12. 

Högsbo sköt 40% mot 37 för Telge och Högsbo hade 54-38 i returer. Telge satte fem av 27 trepoängsförsök.

Slutresultat:

Högsbo-Telge 82-62 

 

Poäng för Telge:  

Sarah Toeaina 18 (13 returer), Tayler Mingo 13, Tilde Ahlin 9, Ellen Åström 9, Dara Taylor 8 och Sofia Hägg 3.

Poäng hos Högsbo:

Kourtni Perry 20 (17 returer) Aliyah Huland El 18, Cassandra Ceejay Nofuente 13, Elin Fredriksson 10, Elin Johansson 8, Ida Fredriksson 7 och Ieva Ivaskevciute 7.  

Relaterade nyheter

SBBK Damlaget