Kings föll mot Jämtland

Tisdag 10 mars 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
En svag start straffade sig för Kings, då Jämtland vann med 98-94. 
 
Kingsförsvaret hade som siffrorna antyder svårt att få stopp och anfallet såg inte heller så väloljat ut, men trepoängsskyttet gav ändå Kings chansen till slut. 17 stycken treor sänkte Kings.
 
Varje quarter inleddes för övrigt med jämtländska treor.  
 
Kings ledde bara matchen en enda gång, men hade i slutet chansen att kvittera, men då kom ett tillbakaspel.
 
- Det var en matchbild som vi inte ville ha, men skyttet var ju fantastiskt.Nu när vi saknade Freeman, ville vi ta avslut utifrån, för att locka ut dem. Defensiven inte bra i början och ska vi vara med i toppen, så måste den bli bättre. Karaktären är det inget fel på men vi måste bli smartare, säger coach Ludwig Degernäs. 
  
Dino Pita fanns nu med i laget, men då saknades istället DeShawn Freeman, som var sjuk. 
 
Anton Gaddefors gjorde 27 poäng för Kings och var med det bäst i matchen.  
 
Kings har nu 19 vinster och 14 förluater, medan Jämtland har 15 vinster och 18 förluster.
 
Kings har fortfarande fyra poäng till godo i kampen om fjärdeplatsen, då Wetterbygden föll hemma mot Umeå med 99-97.
 
 
  
Matchen:
 
Kings missade de fem första anfallen och Jämtland gick till 9-0, innan Anton Gaddefors satte en trea för Kings. Inget flyt i Kings anfallsspel och dessutom fick man inte stopp i defence. Treor från Simas Buterlevicius, Sheriff Drammeh och Anton Gaddefors gjorde att Kings inte tappade mer. q1 avsluades med att Gaddefors gjorde sina 10:e poäng. 
Jämtland sköt 56 % mot Kings 31.
 
Stälningen efter första: 25-18 för Jämtland
 
Den andra quartern inleddes med att Justin Gordon och Thomas massamba sköt i varsin trea och 31-18. Kings spelade upp sig och när Gaddefors sänkte ännu en trea, hade Kings närmat sig till 34-28. Jämtand gick ifrån igen, men med 1.05 kvar fick han ett öppet skott, Martin Pahlmblad och den trean satt och följdes av ännu en. Innnan q2 var över hade Martin, som länge stod på 0 poäng, gjort åtta. Därmed vann också Kings perioden med 25-24.
Jämtland hade skjutit 54% mot Kings 38, men Kings hade satt åtta treor mot Jämtlands fyra. Gaddefors hade gjort 17 poäng för Kings.  
 
Ställningen i halvtid: 49-43.
 
Den andra halvleken inleddes med en trea från Wayne Martin. Men Kings var nu bättre och Martin hade kommit igånng med skyttet, så med 3.42 kvargav Charles Callison Kings ledningen med 62-60, från straffkastlinjen. Då sate Thomas Massamba en trea och spelade snyggt fram RT Guinn och så ledde Jömtland igen. Charles Callison skulle ujämna igen, men Martin fick sista ordet i q3.
 
Ställningen inför avslutningen: 71-69 för Jämtland 
 
Justin Gordon och Modestus Kumpys sänkte varsin trea och Gordon gjorde två till och så var det 8-0 och uppförsbacke. Nio raka kingspoäng gjorde matchen öppen igen och till slut var Kings bara tre poäng bakom. Då kom två missade anfall som förstörde kvällen. Jämtland vann q4 med 27-25.
Kings höjde sin skottprocent till 43, men Jämtland hade 55. Jämtland tog 37 returer mot 33. Kings dock bättre när det gällde turn-over - Kings 12, Jämtland 15.
 
 
Slutresultat: Jämtland-Kings 98-94.
 
 
Poäng för Kings:
Anton Gaddefors 27, Martin Pahlmblad 22, Charles Callison 18, Simas Buterlevicius 10, Eric Adams 9, Jonathan Person 5 och Sheriff Drammeh 3.
 
Poäng hos Jämtland:
Justin Gordon 20, Wayne Martin 17, Jordan Semple 13, RT Guinn 11, Thomas Massamba8, Jaan Puidet 8 och Modestus Kumpys 5.  
 
.  
 
 
 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget