Enkel seger mot Fryshuset

Torsdag 29 oktober 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström
SBBK besegrade Fryshuset med klara 111-83 i premiären och siffrorna speglar också matchbilden. 
 
Det var helt enkelt klasskilnad mellan de båda och matchen var i praktiken avgjord redan efter den första quartern. Nyckeln var att Fryshusets spelförare Aleksa Solevic hölls på 4 poäng i den första halvleken.  
SBBK hade hela sju spelare som gjorde mer än 10 poäng, med Anton Gaddefors främst med 19. 
 
Siffrorna visar också att försvarsspelet inte var så framstående hos lagen, den här kvällen.  
 
Efter att säsongens två första matcher blivit uppskjutna, var det äntligen dags för SBBK:s nya lag att visa upp sig. De första fem för hemmalaget var Trevin Parks, Martin Pahlmblad, Anton Gaddefors, Viktor Gaddefors och Lazar Radosvljevic. 
 
– Det var lite premiärnerver, men det är bra att vinna och skönt att den första matchen nu är avklarad, säger coach Ludwig Degernäs. 
  
Och sju av dina spelare gjordse fler än 10 poäng. 
  
– Vi tycker om när poängen kommer från flera händer, då blir vi inte beroende av enskilda spelare, säger Degernäs. 
 
Men 83 poäng bakåt?
 
–Jag hade större förhoppningar på defensiven, det är små detaljer vi måste jobba på, både i zon och man-man. Men jag tycker att vi gjorde ett gediget jobb på Solevic, säger Degernäs. 
 
Vad tar du mer med dig ?
 
Viktor (Gaddefors) visade hur viktig han är för den här gruppen, med sitt all-roundspel och så var det kul att se Samuel (Berkelund) tillbaka i Södertälje.  
  
Fryshusets Elias Desport satte matchens första poäng och strax därpå också matchens första trea. SBBK:s första för säsongen stod Anton Gaddefors för. Utmärkande för den första halvleken var att SBBK lyckades neutralisera Aleksa Solevic, som bara fick till fyra poäng och stod också för en hel del slarv. Elias Desport var desto mer framgångsrik och hade redan i paus en dubbel dubbel, med 14 poäng och 10 returer. Men SBBK hade det lätt att komma till tals med Fryshusets försvar, som inte höll hög klass. Å andra sidan har SBBK:s försvar setts bättre tidigare år. SBBK sköt 53% mot Fryshusets 38 och hade sju stycken treor mot tre för Fryshuset. Lazar Radosavljevic poängbäst i hemmalaget med 13. 
 
Ställningen i paus. 60-41 för SBBK 
 
Tendensen höll i sig i den andra halvleken, SBBK har bättre spelare och även om det kändes som om koncentrationen försvann så kunde SBBK vinna både q3 och q4. 
 
– Vi fick problem med deras 1-3-1 zon, men efter en time-out gick grabbarna ut och sköt sönder den. Det där är viktigt att grabbarna svarar, säger Degernäs. 
 
Ludde till sist: 
–Respekt till Fryshuset som jobbar och kämpar i 40 minuter.  
 
 
SBBK sköt 55% mot Fryshusets 41 och hade 14 treor mot bara sex för Fryshuset. Returerna 43-42.  
 
 
Slutresultat: SBBK - Fryshuset 111-83
(35-24, 25-17, 31-24, 20-18) 
 
Poäng SBBK: 
Anton Gaddefors 19, Dino Pita 16, Lazar Radosavljevic 16, Trevin Parks 16, Martin Pahlmblad 13, Samuel Berkelund 12, Marti Rosado 3 och William Kermoury 2. 
 
Poäng Fryshuset: 
Elias Desport 18, Aleksa Solevic 16, Basem Abdelkader 16, Leonard Halling-Ibo 8, Erik Flood 7, Rami Ghanem 6, Beni Fungula 6, Leo Chatziathanasiou-Lettfält 4 och Samme Unger 2.  
 
 
 

Text: Kenneth Range
 
 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget