Näst ut Köping

Onsdag 4 november 2020

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Premiären är avklarad och det har blivit dags för säsongens andra match i SBL för SBBKs herrlag när Köping gästar Täljehallen på fredag. 

 

Det blev seger för SBBK i säsongspremiären mot Fryshuset med klara 111-83.


Läs även: Enkel seger mot Fryshuset

 

– En match vi skulle vinna som vi också vann. Överlag är jag glad hur vi spelade över 40 minuter, speciellt i det offensiva spelet. Vi hade många spelare över 10 poäng, det är en styrka. Det kommer vara en nyckel för oss den här säsongen att vi har många som kan göra poäng, säger Ludwig Degernäs, head coach för SBBKs herrlag och fortsätter:

 

– Sen behöver vi hitta bättre tajming både offensivt och defensivt. Men det kommer komma med mer matchspel.

 

Mer matcher kommer det också bli. Under fredagen är det Köping som står för motståndet och redan på måndagen är det dags igen då mot Borås Basket.

 

Men som sagt först ut är Köping. Ett Köping som inlett säsongen med att vinna en av tre matcher. De vann mot regerande mästarna Borås i premiären, förlorade sedan med två poäng mot Nässjö och i tisdags förlorade de en väldigt jämn match mot BC Luleå. Poängbäst i Köping är amerikanska Cleveland Alan Jackson Jr (eller C.J. Jackson som han även kallas för) och Craig Victor II, de snittar båda drygt 13 poäng per match. Därefter är det den svenska skarpskytten Niklas Larsson som SBBK behöver se upp för, inte minst från trepoängslinjen.

 

– Köping har en av ligans kanske bästa point guards i C.J. Jackson. De spelar med hög intensitet och är välorganiserade, så det kommer bli en tuff fight. Blir viktigt att vi kontrollerar C.J. Jackson i transition defence och att vi inte låter Niklas Larsson ta några lätta skott, han är en väldigt duktig skytt. Sen måste vi kontrollera den defensiva returtagningen, säger Ludwig Degernäs.

 

Vad kan vi förvänta oss att se för spel?

 

– Vi kommer försöka spela med högt tempo, de har större kroppar än oss och mer djup i truppen så vi behöver få dem att jobba. Öppna upp golvet offensivt. Defensivt ska de inte få ta de avslut de vill. Men det är svårt med lagscouting så här tidigt på säsongen. Men individuell scouting kan vi göra, exempelvis hur vi ska kontrollera deras guard. Ta en spelare som Gustav Hansson, som kanske inte sticker ut i poängprotokollet, han är ändå en nyckelfigur hos dem med sitt defensiva spel och attacker, säger Ludwig Degernäs.

 

Uppkast fredag 6/11 19.04 i Täljehallen.

 

Det kommer endast tillåtas 50 personer i publiken och vi kommer i första hand prioritera de med guldkort och i andra hand de med säsongskort. Alla behöver ackreditera sig till matchen. Vid frågor skicka mail till atena@sbbk.se.

 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se. Köp SBL Play-kort och se samtliga matcher i SBL herr live på webben >>>Här. 


Rikard Aspegren 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget