SBBK vann mot Köping efter drama

Fredag 6 november 2020

Herrarna besegrade Köping med 98-93 i en dramatisk match och det var Dino Pita som i slutskedet säkrade segern. Annars var det bröderna Gaddefors av hemmaspelarna som glänste mest, i varsin helvlek Anton var poängbäst med 32, medan Viktor hade 23. Bäst av samtliga var dock Köpings CJ Jackson som stod för 32 poäng. 
 
Statistiken visar att det faktiskt var från straffkastlinjen SBBK vann den här matchen, då man sköt i 15 stycken mot 8 för Köping. I övrigt var det nämligen nästan helt jämt. 
 
Skillnaden i slutet var att vi attckerade. Anton hade attacker, Dino attackerade och fick gå till linjen, jag tycker vi sköt lite för mycket utifrån under första halvlek. Viktors första halvlek och Antons andra var riktigt bra. Att vinna den här matchen och den karraktär grabbarna visar skickar viktiga signaler för framtiden, säger coach Ludwig Degernäs. 
 
SBBK har nu vunnit de båda inledande hemmamatcherna, medan Köping, som vann sin första match mot Borås, nu har en vinst och tre förluster.  
 
 
Den första quarterns dominant var CJ Jackson som gjorde lite som han ville i offensiven. SBBK Hade svårt att få stopp på Köpings anfall vilket avslöjas av att Köping kom till 24 avslut mot 16 för SBBK, som dessutom hade 1/7 på treorna. CJ Jackson hade 11 poäng när Köping gick till kortvila med 23-17. 
 
- Hatten av för CJ, han gjorde en fantastisk match. Vi hade nog inte matchrytmen i kroppen i första halvlek och vårt lagförsvar var inte tillräckligt bra. Det är skillnad på träning och match och vi spelade mer fysiskt i försvaret i andra, säger Degernäs.  
 
Den andra quarterns stjärna var Viktor Gaddefors, som gjorde poäng på många olika sätt och var väldigt svårstoppad för köpingförsvaret. När Dino Pita i slutet av q2 satte sin första trea betydde det 42 lika. Men ett behärskat avslut av Niklas Larsson gav Köping ledningen på nytt och därefter kom en av SBBK:s nio turn-over och med en buzzer beater, stående på ett ben, kunde CJ Jackson sänka en trea till pausledning 47-42 för Köping. Viktor Gaddefors var poängbäst med 19, tätt följd av CJ med 18. Köping satte 20 av 42 avslut, mot SBBK:s 17 av 33. Köping satte sex stycken treor mot fyra. Returerna ledde dock SBBK med 21-18. 
 
Gustav Hansson sprang igenom medan hemmaförsvaret stod och sov, men sen kom ett 12-0 ryck där Trevin Parks gjorde sina enda poäng i matchen. CJ gjorde själv 8-0 för Köping, som då var i ledning igen. I slutet av q3svarade Samuel Berkelund för åtta poäng och den sista trean avslutade perioden som SBBK vann med 28-23. Bara en turn-opver och ställningen inför avslutningen var lika på 70. 
 
- Jag vill verkligen framhålla Samuel Barkelunds avgörande insats i den tredje quartern, han gjorde så vi fick energi, säger Degernäs.  
 
Anton Gaddefors stark under offensiv korg i upptakten av fjärde., först en hook och sen en lay-up. CJ Jackson kom inte till som tidigare men det gjorde Anton, som fortsatte att leverera. Men Craig Victor II och Ernests Kalve såg till att ledningen skiftade mellan lagen. Men det skule bli Dino Pita till sist. Med 48 sekunder kvar satte han 94-89 med en enhandsskott och i anfallet därpå tog han en mycket viktig defensiv retur. Dessutom kom det tre poäng via straffar från Dinos händer och där hamnade också bollen när det var slut. 
 
SBBK hade 36/64 mot 37/73 för Köping och lagen satte 11 treor var. Returerna vann hemmalaget med 35-33 och stannade på 13 turn-over. 
 
 
Slutresultat: 
SBL herr, SBBK - Köping 98-93 (17-23, 25-24, 28-23, 28-23)  
  
Poäng i SBBK: 
Anton Gaddefors 31, Viktor Gaddefors 23, Lazar Radosavljevic 16, Dino Pita 10, Simon Barkelund 8, Martin Pahlmblad 8 och Trevin Parks 2.  
 
Poäng i Köping:
CJ Jackson 32, Craig Victor II 21, Ernests Kalve 15, Jonah Radebaugh 11, Niklas Larsson 4, Gustav Hansson 4, Michiel Petersen 4 och Alan Zekovic 2.  
 
P.S.  SBBK:s nästa motståndare, Borås, svarade för en strong insats när man bortabesegrade Luleå med 103-84.  
 
 
 
Text: Kenneth Range 

 

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget