"Gamla Borås" till Täljehallen

Söndag 8 november 2020

Dags för Parks att kliva fram.
Foto: Anna Forsström
Dags för Parks att kliva fram. Foto: Anna Forsström

SBBK är ju obesegrat så här långt, men nu väntar Borås som hittat stilen efter en skakig inledning. 

Matchen spelas måndagen den 9:e november, men observera att starttiden är 19.34.  

SBBK har slagit Fryshuset och Köping i sina två spelade matcher, men inte riktigt imponerat i försvaret. Borås fick ju en mardrömsstart med tre raka förluster, innan det vände i segermatchen mot Fryshuset, som slutade 107-73. Då ett Borås att känna igen och så kom en vinst mot Luleå på bortaplan av bara farten (103-84) och  John Brändmark var tillbaka. 

- Att slå Luleå på bortaplan är riktigt starkt, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs. Att de tappat Simon Gunnarsson är förstår jobbigt för dem. Jag lider verkligen med honom, han har haft en jättefin utveckling. Men de har mycket kvalité i laget ändå. Marek Klassen är en av ligans bästa point-guards och amerikanerna Avery Woodson och Jeremy Harris har också kommit igång. (23 resp. 18 p mot Luleå). Dessutom finns rutinerade svenskarna Andreas Person och Wiliam Gutenius i laget, säger Degernäs. 

I matchen mot Köping senast var bröderna Gaddefors SBBK:s ledande spelare, medan Trevin Parks förde en anonym tillvaro. Det behövs säkert mer nu när Borås gästar Täljehallen, om segersviten ska hålla i sig.    

Borås blev svenska mästare när säsongen avbröts i våras och säsongen före det möttes de här båda lagen i finalserien, som Södertälje vann. Nu när matcherna spelas nästan utan folk i Täljehallen, är det långt ifrån den episka finalmatchen i Scaniarinken, 2019, när guldet säkrades. 

- Det är ett minne för resten livet. Fantastisk inramning och att få vinna på hemmaplan inför så mycket folk. Men med detta sagt, måste vi uppskatta att vi får spela basket, även om det är nästan utan publik, säger coach Degernäs.  

Text: Kenneth Range  

... 

Matchen kommer att sändas på SVT24 och i SVT Play.

Det kommer endast tillåtas 50 personer i publiken och vi kommer i första hand prioritera de med guldkort och i andra hand de med säsongskort. Alla behöver ackreditera sig till matchen.

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget