Inför SBBK herr - Norrköping

Torsdag 12 november 2020

Foto: Martin Jonsson Tibblin
Foto: Martin Jonsson Tibblin

Det är tätt matchande för SBBK:s herrlag och på fredag kväll väntar Norrköping  på bortaplan, den andra matchen på fem dagar.

 

I måndags kom den första förlusten för SBBKs herrlag när Borås var det starkare laget, i alla fall från trepoängslinjen, Borås sänkte 18 treor mot sex för SBBK och slutresultatet skrevs till 97-75 i gästerna Borås favör.

 

Läs även: Skyttet fällde herrarna 

 

Direkt efter matchen var det inte en helt nöjd SBBK-coach.

 

– Vi var inte där. Vi spelade som vi ska i kanske fem minuter, men sen körde Borås över oss. Vi underpresterade och de spelade en bra match. Vi kändes också lite trötta och då blev prestationen inte tillräckligt bra, sa coach Ludwig Degernäs efter matchen.

 

Med några dagars distans till matchen och videoanalys är Ludwig Degernäs inte lika missnöjd.

 

– Vi är fortfarande inte 100% nöjda med vårt utförande av matchen och hur vi genomförde vår "gameplan". Men efter att ha kollat på matchen i efterhand ser vi att många delar även var bra. Man kan inte utvärdera matchen enbart baserat på om vi satte skotten eller inte, säger Ludwig Degernäs och fortsätter:

 

– Vi ska ta med oss mycket positivt från matchen. Exempelvis vår bollrörelse, både ute på golvet och inside, vi har 20 assist det visar att vi inte bara lirar 1-1 basket utan att vi har bra rörelse, säger han.

 

Nu väntar Norrköping Dolphins för SBBK. Norrköping  har börjat starkt i år och vunnit fyra av fem matcher. Det var i senaste matchen mot Umeå, som "delfinernas" första förlust kom, de förlorade med ynka en poäng efter förlängning. Det är den forna Norrköpings guarden Mikko Riipinen, med flera säsonger i SBL som spelare, som för andra säsongen leder Norrköping från coachbänken.

 

Läs även: ”Vi kommer inte att vara rädda för att ta skott tidigt på klockan”

 

Norrköping Dolphins har rekryterat en amerikansk trio i Terry Larrier, Kamau Stokes och Phillip Carr. Man har fått behålla den svenska stommen  med spelare som Tim Schüberg, Hampus Åhlin och Adam Ramstedt. Sistnämnda Ramstedt som har SBBK som moderklubb och fyra säsonger för SBBK i ligan har startat säsongen väldigt bra och snittar över 19 poäng och 12 returer per match. Dessutom har Norrköping fått hem guarden Felix Terins som de två senaste säsongerna spelat med Nässjö Basket.

 

– Norrköping har haft en väldigt bra start på säsongen. De blandar med fritt och styrt spel.  Deras amerikaner är väldigt kompetenta spelare och kan skapa lägen på egen hand och har även förmågan att blixtra till och avgöra matcher. Sen kanske man inte får säga så om motståndarnas spelare, men jag är extra glad över hur positivt Adam (Ramstedt) har startat säsongen, han har såklart gjort det bra offensivt men tycker framför allt han är väldigt viktigt för deras defensiv. Han tillsammans med Tim (Schuberg) ger en väldigt fin balans och trygghet i deras spel. De (Adam och Tim) är inte unga längre, de har rutinen att kunna bära Norrköping, säger Ludwig Degernäs.

 

Läs även:  Schüberg vill motbevisa sina tvivlare

 

Vad kommer bli viktigt för er mot Norrköping?

 

– Vi kommer behöva läsa deras defensiv på ett bra sätt och hitta lösningar, med ett varierat spel, skjuta Pull-up skott och attackera korgen. Men viktigast blir att kontrollera tempot i matchen. Det lag som lyckas kontrollera tempot och spela snabbt men kontrollerat kommer vinna matchen. Jag har stort förtroenden för våra spelare där ute, vi har många spelare med stor rutin och kvalité. Men det kommer bli en tuff fight, säger Ludwig Degernäs.

 

Uppkast fredag 13 november 19.04 i Stadium Arena, Norrköping.

 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se. Köp SBL Play-kort och se samtliga matcher i SBL herr live på webben >>>Här. 


Rikard Aspegren  

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget