Inför Köping Stars - SBBK herr

Fredag 4 december 2020

Kapten Martin Pahlmblad är tillbaka igen mot Köping. Foto: Anna Forsström
Kapten Martin Pahlmblad är tillbaka igen mot Köping. Foto: Anna Forsström

SBBK kommer i december att spela sju matcher, varav sex på bortaplan. Efter seger i tisdags mot Umeå väntar nu veckans andra match när SBBK ställs mot Köping på bortaplan.

– Det gäller för oss att komma in i matchrytmen, säger SBBKs coach Ludwig Degernäs.

 

Inför den senaste matchen mot Umeå pratade coach Degernäs att han ville att SBBK skulle hitta stabiliteten i sitt spel. Men matchen mot Umeå blev en svängig match, som dock SBBK tillslut vann med 96-90.

 

– Vi fick en bra start, det är något vi har pratat om att gå ut direkt från första minuten, det tyckte jag vi gjorde bra. Men om vi ska vara ett topplag så har vi inte råd att vara så mycket upp och ner. Men det kommer säkert se ut så här för oss ett tag till och då måste vi ha tålamod innan vi hittat in i matchrytmen ordentligt. Men vi har sju matcher nu i december, vi får ta dem och sen får vi utvärdera, säger Ludwig Degernäs.

 

Läs även: Herrarna vann i Umeå

Mot Umeå saknades Martin Pahlmblad, Adam Karahmetovic och William Kermoury. SBBK hade därför en något kort rotation. Men vi fick trots det svängiga spelet se flera fina prestationer. Pointguarden Trevin Parks stod för 15 poäng och 11 assist, Viktor Gaddefors noterades för en dubbel-dubbel med 19 poäng och 11 returer, Dino Pita sköt 50% från trepoängslinjen och stod för 20 poäng. Poängbäst i SBBK var Anton Gaddefors med 21 poäng, han snittar nu mest poäng i hela SBL med 20.33 per match.

 

Ni hade några spelare borta mot Umeå, var det en anledning till att ert spel gick lite upp och ner?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det är såklart jobbigt när vi har spelare borta och Martin (Pahlmblad) är Martin, det är vår kapten. Vi har en kort rotation, absolut, men då gäller det mer att hitta våra roller. Hade det varit en vanlig säsong så hade vi haft en bredare trupp men som läget är nu med ekonomin så är det så här det ser ut. Men det är ingen ursäkt, vi har bra spelare och ska kunna spela bra basket i 40 minuter, säger Ludwig Degernäs.

 

Under lördagen väntar nu Köping för SBBK. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Södertälje med

98-93 hemma i Täljehallen. Köping har vunnit tre av åtta matcher den här säsongen och kommer närmast från en förlust mot Norrköping med 79-87. Köping ligger just nu på sjunde plats i den mycket jämna tabellen med sex poäng, två poäng efter SBBK, som ligger på sjätte plast men med en match mindre spelad.

 

– Köping är ett väldigt taktiskt och fysiskt lag. De har väldigt bra returtagning, både offensivt och defensivt. Vi kommer behöva vara redo från början och ha rätt inställning direkt från start. Viktigt för oss kommer bli att hantera returtagningen och fortsätta bygga på vårt försvarsspel. De lag som lyckas spela med högst intensitet och orka genom 40 minuter kommer troligtvis vinna, jag vill tro att det är vi som kommer göra det, säger Degernäs.

 

Läs även: SBBK vann mot Köping efter drama

 

Poängbäst i Köping är amerikanska Cleveland Alan Jackson Jr, eller C.J. Jackson som han också kallas för. Han snittar 18.9  poäng per match, vilket är näst bäst i SBL herr (strax efter SBBKs Anton Gaddefors). Han högsta notering var senast Köping och SBBK möttes då hällde han i 32 poäng och sköt med väldigt hög procent. Bakom CJ är det Craig Victor Il som gör flest av poängen i Köping, den 205 centimeter långa forwarden snittar 14.4 poäng och är dessutom Köpings bästa returtagare med 7.9 returer per match.

 

– C.J hade en väldigt fin match mot oss senast, att kontrollera honom kommer bli en nyckel. Vi kommer även behöva se upp med Niklas Larsson, han är en exceptionellt duktig skytt, säger Degernäs.

 

Noterbart:

 • Dino Pita gör sin 400:e match för SBBK mot Köping.
 • Köpings Michiel Petersen har tidigare spelat för SBBK.
 • I Köpings trupp finns även Alexander Larsson som har SBBK som moderklubb. Alexander har varit skadad men det ryktas att han är på väg tillbaka. Blir det mot hans gamla klubb?
 • SBBK åker till Köping med full trupp. Adam Karahmetovic och Martin Pahlmblad är båda tillbaka. William Kermoury som har haft problem med sitt knä är med i matchtruppen, men det är inte säkert att han kommer kunna spela.

 

Uppkast lördag den 5/12 16.04 i Karlbergshallen, Köping.

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se.  


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget