SBBK jagar tionde raka mot Borås

Tisdag 19 januari 2021

Foto: Anna Forsström
Foto: Anna Forsström

Som en följd av de matcher som flyttats på grund av corona blir det intensivt matchande för SBBK:s herrlag. Förra veckan blev det match både fredag och söndag. Den här veckan blir det också två matcher, med match både onsdag och fredag. Först ut är Borås Basket som kommer på besök i Täljehallen. SBBK vill såklart utkräva revansch från när lagen möttes senast.

 

Trots ett avbrott på grund av corona stod SBBK för en riktigt stark helg när de vann övertygande över BC Luleå både i fredags och lördags.

 

– Grabbarna var verkligen spelsugna, det märktes. Fredagsmatchen var lite upp och ner, söndagsmatchen var mer stabil från vår sida. Tyckte vi också kändes fräschare i söndagsmatchen, som att vi orkade mer än Luleå, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs.

 

SBBK har nu nio raka segrar, något som enligt coach Ludwig Degernäs bygger upp självförtroendet.

 

– För varje seger stärker vi vårt självförtroende. Tycker det märks på vårt spel också, spelarna spelar med större självförtroende och då får vi större flyt i vårt spel. Men det är inget som kommer av sig själv, det kommer från hårt jobb, säger han. 

 

Nu väntar Borås Basket för SBBK och när lagen möttes förra gången blev det Boråsseger med 97-75, efter ett trepoängsskytte som inte SBBK kunde matcha. Borås sänkte 18 treor mot sex för SBBK.

 

– De är väldigt samspelta, framför allt deras förstafemma, som är väldigt stark med Marek Klassen i spetsen. De har byggt ett lag med många offensiva hot som är bra 1-1 spelare, det gör att man inte bara kan fokusera på en spelare.

 

Till matchen mot Borås är SBBK:s guard Trevin Parks och assisterande coachen Sergi Brugué Garcia tillbaka efter varit satta i karantän i över två veckor på grund av corona.

 

Vad kommer bli viktigt för er mot Borås?

 

– Det viktigaste för oss kommer bli vårt lagdefence, Klassen och Avery Woodson styr mycket av Borås tempo så dom kommer vi behöva hantera. Tycker vi har kontrollerat tempot bra i de senaste matcherna och det behöver vi fortsätta med. Borås har många duktiga skyttar och de skjuter fler trepoängare än tvåpoängare. Vi kommer inte kunna hindra dem från att skjuta, men vi behöver tvinga dem att skjuta från lägen de inte är bekväma i, stressade skott, så vi kan få ner deras skottprocent, säger Degernäs. 

 

Uppkast onsdag 20 januari 19.04 i Täljehallen.

Tyvärr är det fortsatt maximalt åtta personer som tillåts i publiken.  

>>> Du kan stötta SBBK i samband med matchen och köpa en fiktiv så kallad soffbiljett. 

Matchen kommer att sändas med hög kvalité på sblplay.se


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget