Så spelas slutspelet

Söndag 18 april 2021

På onsdag är det äntligen dags för slutspel i SBL herr. I och med att SBBK vann grundserien kommer SBBK att ställas mot åttondeplacerade Umeå i kvartsfinalserien som spelas i bäst av fem matcher.

 

Slutspelet inleds med kvartsfinaler onsdag 21 april – söndag 2 maj. Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher (H-H-B-B-H) där lag 1 möter lag 8, lag 2 möter lag 7, lag 3 möter lag 6 och lag 4 ställs mot lag 5. Lagen rankas utifrån sin placering i grundserien.

 

SBBK möter som sagt Umeå i kvartsfinalserien som spelas enligt nedan.

 

Kvartsfinal 1 onsdag 2021-04-21, kl 20.04: Södertälje BBK – Umeå BSKT (Täljehallen)

Kvartsfinal 2 fredag 2021-04-23, kl 17.04: Södertälje BBK – Umeå BSKT (Täljehallen)

Kvartsfinal 3 måndag 2021-04-26, kl 20.04: Umeå BSKT – Södertälje BBK (Umeå Energi Arena)

 

Om nödvändigt:

Kvartsfinal 4 Onsdag 2021-04-28, kl 20.04: Umeå BSKT – Södertälje BBK (Umeå Energi Arena)

Kvartsfinal  5 Lördag 2021-05-01, kl 17.04: Södertälje BBK – Umeå BSKT (Täljehallen) 

 

"Det blir en spännande utmaning, det är ett lag som aldrig ger upp och som alltid kämpar, de är välcoachade av Boris Balibrea, det kommer bli en tuff nöt. Med tanke på att vi har lite frånfall av spelare gäller det att vi som är där ute presterar max och det kommer bli en tuff serie över fem matcher som blir avgörande om vi kommer upp i semi, så enkelt är det", säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs om Umeå som motståndare i den kommande kvartsfinalserien. 

 

Semifinalerna startar torsdag 6 maj och avgörs i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H) där lag med högst placering i grundserien börjar på hemmaplan, och har fördel av en extra hemmamatch. Semifinalerna spelas enligt följande: Södertälje/Umeå – Luleå/Jämtland (högst rankat lag börjar hemma), Norrköping/Köping – Borås/Nässjö (högst rankat lag börjar hemma).

 

Finalserien som också spelas i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H), avgörs lördag 22 maj – tisdag 6 juni. Även här börjar det högst rankade laget på hemmaplan, och har fördel av en extra hemmamatch.

 

Samtliga matcher kommer att sändas live på sblherr.se. I slutspelet kommer det även att vara intervjuer inför, i halvtid och efter matchen. Eftersom det är intervjuer innan matchen kommer sändningarna på SBL Play starta nio minuter innan uppkast. Flera av matcherna i slutspelet kommer dessutom att sändas av SVT.

 

Här kan du se när alla matcher spelas (alltså inte bara SBBK:s).


Rikard Aspegren

Relaterade nyheter

 • Säsongen över efter knapp förlust

  Skrivet 2021-05-29

  Den fjärde matchen mellan SBBK och Norrköping Dolphins blev betydligt jämnare än de tidigare, men efter några sista skälvande slutminuter kunde Dolphins titulera sig som svenska mästare säsongen 20/21 med ...

  Läs mer
 • Viktor Gaddefors - Årets MVP i SBL

  Skrivet 2021-05-29

  Varje säsong delas det ut utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Det mest åtråvärda priset är Årets MVP. Priset går till den ...

  Läs mer
 • Vinna eller försvinna i morgon

  Skrivet 2021-05-28

  SM-finalserien mellan SBBK och Norrköping Dolphins fortsätter i samma höga tempo och redan i morgon lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har ...

  Läs mer
SBBK Herrlaget