Besöksinformation 

Viktig information till Press och Media inför och under våra arrangemang i samband med våra elitseriematcher

Mediaservice och arrangemang
Södertälje Basketbollklubb (SBBK) och Täljehallen AB (THAB) hälsar alla representanter för Press och Media varmt välkomna till Södertälje och Täljehallen. Vår ambition är att vara tillgängliga, ge bästa service och underlätta  för ert arbete vid besöket i Täljehallen.

Följande arrangemangsupplägg gäller vid alla hemmamatcher i herrarnas respektive damernas olika ligor för Södertälje KINGS och Telge Basket. Vid andra typer av matcharrangemang, t ex landskamper, går vi ut med särskild information.

Ackreditering
Journalister och andra representanter för media som inte har presskort ombeds att ackreditera sig genom att kontakta klubben på info@sbbk.se eller telefon +46 8 550 123 00. De som har presskort uppvisar det i entrén. Vi ber dock alla att meddela sin ankomst senast dagen innan match för att vi skall kunna ge bästa möjliga service och förbereda för eventuell presskonferens.

Badge
I A-entrén blir alla press och mediarepresentanter utrustade med en mediabadge, som man ombeds bära synlig under hela matcharrangemanget. De som regelbundet besöker Täljehallen under säsongen kan utrustas med en badge som gäller hela spelsäsongen

Mediarum
Mediarummet är beläget på höger sida när man kommer in i Täljehallen på läktarplanet. Där tillhandahåller vi förfriskningar och där hålls presskonferenserna. Där finns även kopiator, scanner och flera nätverksanslutna skrivare.

Presskonferenser
När presskonferens genomförs äger den rum 10 minuter efter matchens slut i Mediarummet. De båda lagens headcoacher samt minst en spelare från vardera laget kommer att finnas på plats för att svara på frågor. Vid matcher med få medier på plats så genomförs inte presskonferens. Coacherna och spelarna är då istället tillgängliga för medias representanter direkt efter matchens slut.

Mediaplatser
I Täljehallen och Rosenborgshallen, finns reserverade platser för mediarepresentanter, med skrivplatser och elanslutning 240 V och eget Wi-Fi nät. Platserna är belägna på C-läktaren längst bort samt i Rosenborgshallen på golvet mitt på bortre långsidan, mitt emot sekretariatet. Trådlös internetanslutning (Wi-Fi 802.11g/n) finns i alla hallar och ytor (dock inte i fd "Täljegymnasiets" gymnastiksal).

Media bussar
Utanför Täljehallens B-entré finns flera P-platser för tekniska media-bussar med tillgång till 3 fas 16A och 32A samt Wi-Fi och fast nätverk (1/1 GB anslutning). En separat spiraltrappa utomhus leder upp till medialäktaren där det finns separata bås för ljud och ljus i hallen, 3-4 kameraplatser samt radiobås (SR).

Internetanslutning
Inom hela Täljehallen finns det flera olika fasta och trådlösa krypterade WiFi-nätverk (DHCP, 802.11g/n, 54-300MB, WPA2-PSK). Två trådlösa nätverk är enbart till för våra besökare från Press och Media och de har SSID "SBBK-MEDIA" (2.4 GHz) och "SBBK-MEDIA-5" (5 GHz). Information om åtkomst till dessa nätverk lämnas av vår pressansvarige i Pressrummet före matchstart.
 
Vi har även öppna nätverk ("SBBK-OPEN" och "SBBK-OPEN-5") men där garanterar vi inte någon dedikerad kapacitet eller tillgänglighet, speciellt när Täljehallen är full med publik.
 
För media som ska filma och sända tv/video/webb från vår kamerahylla finns det flertal dedikerade nätverksuttag för uppkoppling mot internet med kapacitet upp till 500MB/500MB eller mer.
 
Det finns även fasta nätverksuttag (1GB/1GB) intill sekretariatsbordet vid basketmatcher, både i Täljehallen A och Rosenborgshallen.
 
Notera att det INTE är tillåtet att ansluta egna switchar med fast IP. Behövs fler nätverksuttag kan vi normalt erbjuda detta.
 
Täljehallen är ansluten till vår ISP Qavat via helt egen MPLS fiber med 1GB/1GB. Vår egna brandvägg har full 1GB/1GB kapacitet. Vi har full redundans via helt separerad sekundär fiberanslutning.
 
Vid behov kan vi även erbjuda er ett helt eget WLAN och eller VLAN, även flera fasta externa/interna IP-addreser samt ytterligare tekniska tjänster efter behov. Kontakta i god tid vår IT-ansvarige, eller via kansliet, för prisinformation och tillgänglighet. Notera att tilläggstjänster alltid kräver god framförhållning samt avtal parterna emellan.

Vägbeskrivning till Täljehallen
Vy infart Täljehallen A-entré/huvudentré
Vy infart Täljehallen Mediabuss, B-entré
Karta Täljehallen

Länk till QR-kod för Täljehallen
Nedladdning av läsare för QR-koder: För iPhone För Android

Statistik och historik
TBA

Klubbmärken
TBA

Åter igen - SBBK och Täljehallen AB hälsar Er varmt välkomna till Täljehallen och matcherna i basketligan dam och herr, med Telge Basket och Södertälje Kings!
 
Vi ses i Täljehallen!
 
Uppdaterad  2018-12-01 / AL